Antena Căutare

Iar am șocat Europa! O familie de români din Spania voia să-și vândă copilul pe 100 de sticle de whisky, două oi și un porc

Cât valorează un copil? Pentru cei mai mulți părinți, „totul”, dar există și excepții, în care ființele umane devin simple mărfuri chiar și pentru cei care le-au adus pe lume.

Iar am șocat Europa! O familie de români din Spania voia să-și vândă copilul pe 100 de sticle de whisky, două oi și un porc
Familie de români

Cât valorează un copil? Pentru cei mai mulți părinți, „totul”, dar există și excepții, în care ființele umane devin simple mărfuri chiar și pentru cei care le-au adus pe lume.

Autorităţile spaniole au salvat o fată de 15 ani de origine română care urma să fie vândută de propria familie pentru căsătorie în schimbul sumei de 3.500 de euro, 100 de sticle de whisky, două oi și un porc. Copila trăia alături de părinți în Almuñécar, o localitate din Granada, și urma să ajungă la un alt clan de români stabiliți în vecinătate, în Asturias.

Deși familia e una care face parte din minoritatea rromă, jurnaliștii spanioli au precizat că sunt români, criteriul fiind strict cel legat de naționalitate, și nu etnie.

Români din comunitatea rromă, surprinși de un fotograf spaniol în Granada

Deși minoră și cu o viață înainte, destinul fetei era „pecetluit”, în numele unor tradiții. Copila era destinată să devină soția unui tânăr de 16 ani. Mai mult, și verișoara victimei, în vârstă de numai 13 ani, urma să fie vândută unei familii de români, cu același scop: un mariaj aranjat.

Zvonurile care circulau în comunitate i-au pus pe gânduri pe spanioli

Serviciile Sociale au iniţiat investigaţia după ce un cetățean s-a sesizat și a alertat autoritățile, după ce în comunitate circulau mai multe zvonuri conform cărora cele două minore urmau să fie vândute. Localnicul, care le cunoaștea pe fetițe din copilărie, a vrut să prevină o asemenea practică barbară. Serviciile Sociale au colaborat cu martorii și au reușit să le salveze pe cele două fete de calvar.

Micuții trăiesc printre corturi și locuințe încropite

Momentan, copilele au fost plasate într-un centru de protecție a minorilor din Spania. Copilele au parte de consiliere psihologică și susținere din partea statului spaniol.

Părinții fetelor se află momentan în arest, sub acuzațiile de trafic de persoane, constrângere, privare de libertate și amenințări.

„Viitoarea” mireasă: dezvăluiri cutremurătoare

Deși traumatizată, fata de 15 ani a făcut dezvăluiri cutremurătoare autorităților spaniole. Nunta aranjată urma să aibă loc la mijlocul lunii mai. „Suma” pe care urma să fie „tranzacționată” e un fel de zeste în comunitatea din care face parte, cea rromă. De asemenea, familia mirelui se angaja să-i cumpere rochia de mireasă și să organizeze petrecerea de nuntă.

Tinerele „repetă” destinul mamelor lor

Autoritățile au intervenit exact la timp, căci fata urma să fie luată luna aceasta în noua familie, pentru a se obișnui cu viața de femeie măritată.

Copila urma să devină „o soție bună”, să nu mai meargă la școală. În schimb, ar fi fost nevoită să strângă banii pe care i-a cheltuit familia mirelui pentru a „o achiziționa”. Cum? Prin muncă sau cerșit. În caz contrar, ar fi fost lovită și pedepsită pentru o așa rușine, scrie abc.es.

Caz tras la indigo

Situația de față nu este una singulară. Anul trecut, autoritățile din Spania s-au confruntat cu un caz similar și au salvat o fată de 11 ani de origine română vândută de familie pentru căsătorie în schimbul sumei de 17.000 de euro. Cinci persoane din cele două familii implicate au fost arestate în acest caz, sub acuzaţia de trafic de persoane, abuzuri sexuale, viol şi muncă forţată.

O altă fetiță era destinată „vânzării”
Poliţia spaniolă a iniţiat investigaţia după ce a aflat că, în mai 2014, un copil a fost vândut de părinţi pentru suma de 17.000 de euro, în scopul căsătoriei, la o petrecere de angajament din România. Fetiţa, care locuia cu părinţii în oraşul Sevilla, a fost agresată de familia viitorului soţ. "A fost insultată în mod constant, a fost ameninţată şi bătută, fiind forţată să întreţină relaţii sexuale cu viitorul soţ.

Citește și: Român, erou in Spania

Sursă foto: El Pais/ Sursă articol: abc.es

Zeci de persoane ucise în atacuri aeriene la Rakka, capitala Statului Islamic. Printre ele, cinci copii nevinovați... Barack Obama rescrie istoria: este primul preşedinte american care a pus piciorul în Cuba, după aproape 90 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x