Antena Căutare

Veşti rele! A fost confirmat decesul unui al şaselea român! 18 sunt daţi dispăruţi

Potrivit presei din Italia, 250 de persoane au murit și sute de oameni sunt prinși sub dărâmături. Printre cei decedaţi se află şi șase români, iar alți 18  conaționali sunt dați dispăruți.

UPDATE 08:15 Potrivit presei din Italia, 250 de persoane au murit și sute de oameni sunt prinși sub dărâmături. Printre cei decedaţi se află şi șase români, iar alți 18 conaționali sunt dați dispăruți.

UPDATE 26 AUGUST 08:00 Ultimele date furnizate de Ministerul de Externe, joi seară, arată că cinci români au murit în urma cutremurului din Italia, această cifră fiind anunţată şi anterior. De asemenea, alte 18 persoane sunt date dispărute, faţă de 11, câte erau iniţial

"În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe este, până la acest moment, de 18 persoane. Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile atât în baza informaţiilor oficiale furnizate de către autorităţile italiene, cât şi a celor primite din partea familiilor celor dispăruţi", anunţă MAE.

Numărul răniţilor în cutremur a ajuns la cinci.

Potrivit sursei citate, în continuare, echipele consulare mobile aflate pe teren acţionează în mod coordonat, menţin legătura permanentă cu autorităţile italiene şi fac toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situaţia persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute până la acest moment. Totodată, ambasadorul României în Italia se află la faţa locului, coordonând acţiunile echipelor consulare mobile, asigurând, în acelaşi timp, contactul cu factorii de decizie, la nivel regional.

_____________________

Ministerul de Externe anunţă că a fost confirmat decesul altor trei români în urma cutremurului din Italia, astfel că la acest moment numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în seism este de cinci persoane. De asemenea, alte 11 persoane sunt date dispărute

UPDATE 14:00 Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi după-amiază, că, potrivit ultimelor informaţii obţinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului produs cu o zi în urmă pe teritoriul Italiei. Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului este de cinci persoane.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor înregistrate până la acest moment este de 11 persoane, iar verificările sunt în derulare.

În continuare, echipa consulară mobilă aflată pe teren acţionează în coordonare cu autorităţile italiene şi face toate demersurile necesare pentru a stabili dacă printre victime se află şi alţi cetăţeni români, precizează MAE.

_____________________________

Ministerul Afacerilor Externe anunţă decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi transmite condoleanţe familiilor celor doi români care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii.

De asemenea, MAE menţionează că au mai fost identificate alte două persoane de cetăţenie română printre răniţi, care se află internate pentru îngrijiri medicale, astfel că numărul românilor răniţi în urma seismului din Italia a ajuns la 4.

Potrivit sursei citate, echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei patru români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează, pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate.

CITEŞTE ŞI Cutremur de 6,2 grade, în centrul Italiei! Primar Amatrice: "Oraşul nu mai există". 63 de persoane au murit! Doi români ar fi fost răniți

Totodată, cele două echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabără de sinistraţi unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.

În ceea ce priveşte semnalările primite în cursul zilei de joi privind cetăţenii români daţi dispăruţi, MAE anunţă că verificările continuă, în acest moment opt persoane aflându-se în această situaţie.

"Cele două echipe consulare mobile se află în continuare pe teren, acţionează coordonat şi întreprind verificări la unităţile spitaliceşti din zonă pentru a identifica dacă printre răniţi sunt şi alţi cetăţeni români", mai spune Ministerul de Externe, reamintind că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cel puţin 160 de persoane şi-au pierdut viaţa în cutremurul de miercuri, din Italia, potrivit unui bilanţ încă provizoriu, anunţat după o noapte în care echipele de salvare şi voluntarii au făcut eforturi disperate de a ajunge la supravieţuitorii prinşi sub dărâmături, relatează La Repubblica.

SURSA FOTO: HEPTA.RO

Miracolele din infern! Cutremur Italia. Doi fraţi au scăpat cu viaţă după ce bunica i-a adăpostit sub un pat... Hai la o cafea în „Cafeneaua Iepurașilor”! Vei avea ocazia să mângâi și să te joci cu un urecheat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x