Antena Căutare

O aplicatie pentru telefonul mobil face Romania de ras. Vezi de ce!

O aplicatie pentru telefonul mobil, care monitorizeaza spaga pe tot globul, ne face de ras. Pe harta mitei, Romania pare a fi buricul pamantului, cu cele mai multe acte de coruptie raportate. Aplicatia inventata de un lituanian a facut inconjurul lumii si incearca sa-i convinga pe oameni sa semnaleze cat si unde au dat spaga.

Pe harta mondiala a spagii, Romania este cel mai fierbinte punct. O bulina mare si rosie arata ca, de la noi, au plecat cele mai multe reclamatii pentru acte de coruptie.

Peste o suta de romani au aratat exact unde si cat au dat spaga. Cu un simplu click, aflam ca un bucurestean a dat 15 euro mita pentru a face o ecografie.

La alta clinica din Bucuresti, un roman se plange ca a dat spaga 400 de euro pentru a-si opera tatal.

Articolul continuă după reclamă

Inventatorul aplicatiei, un lituanian, a avut o experienta asemanatoare. Dupa ce a dat sute de euro la un spital pentru o operatie, tanarul s-a hotarat sa spuna lumii intregi ce i s-a intamplat.

Pana sa devina o aplicatie de mobil, bribespot.com, in traducere, "punctul spagii", a strans zeci de mii de vizitatori pe internet. Usor-usor, tot mai multi oameni au inceput sa recunoasca unde, cat si pentru ce au dat mita. Creatorul spera ca, in viitor, aplicatia lui sa devina o baza de date pentru politistii din toata lumea.

Pericolul cel mai mare al aplicatiei este neseriozitatea utilizatorilor. De exemplu, un roman a spus ca a dat 150 de euro mita pentru ca Emil Boc sa plece de la Guvern.

Foto: Intactimages / EPA

Documentar DW: Catedrala Mantuirii vs. Inchiderea spitalelor si scolilor... Cutremur de 6,4 grade in Japonia: 7 raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x