Antena Căutare

O femeie a castigat alegerile prezidentiale din Coreea de Sud

Alegerile prezidentiale din Coreea de Sud au fost castigate de o femeie, pentru prima data in istorie. Park Geun-hye se va afla la conducerea tarii pentru urmatorii cinci ani.

Park Geun-hye a obtinut 51,6% dintre voturi, fata de cele 48 de procente ale contracandidatului sau, Moon Jae-in, relateaza Washington Post.

Presedinta Coreei de Sud are 60 de ani si este fiica unui fost dictator. Acesta a ajuns la conducerea statului sud-corean in printr-o lovitura de stat a armatei si a rezistat in aceasta pozitie timp de 18 ani.

La 51 de ani de la obtinerea puterii de catre tatal sau, Park Geun-hye a fost aleasa in mod democratic, reusind sa-i convinga pe alegatorii preocupati de incetinirea cresterii economice a tarii si de problemele sociale ca va repara greselile facute de parintele ei.

Park Geun-hye va prelua functia de presedinte in februarie si planuieste ca, pe parcursul mandatului de cinci ani, sa restabileasca relatii economice cu Coreea de Nord.

Regina Marii Britanii, in Antarctica. O parte din regiunea polara va purta numele Queen Elizabeth Land... Barack Obama ia masuri concrete de control al armelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x