Antena Căutare

O nava finlandeza a fost "atacata" de marina israeliana

Nava finlandeza Estelle, la bordul careia se afla militanti pro-palestinieni care incearca sa forteze blocada impusa Fasiei Gaza, a fost "atacata" sambata dimineata de catre marina israeliana, a declarat o purtatoare de cuvânt a organizatorilor, relateaza AFP.

Nava "Estelle este atacata in acest moment. Tocmai am primit un mesaj (de la pasagerii navei) pe telefon", a declarat Victoria Strand, purtatoarea de cuvant a miscarii "Ship to Gaza Sweden" (Un vapor pentru Gaza - Suedia), cu sediul la Stockholm. "Ei (pasagerii) ne-au spus anterior ca erau urmariti de nave militare (israeliene)", a precizat Strand.

Contactata de catre AFP, o sursa militara israeliana a declarat ca "marina a luat contact cu nava cu scopul de a-i comunica ordinul de a se intoarce din drum", fara sa confirme ca nava a fost abordata sau imobilizata.

Nava a pornit la 6 octombrie de la Napoli (Italia) si a fost alimentata cu carburant marti, in apele internationale, in largul Cretei.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Barack Obama, despre contracandidatul sau: Eu cred ca sufera de "romnezie"... Londra: Zeci de mii de persoane au manifestat impotriva politicii de austeritate a guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x