O româncă stabilită în Germania de mai mulţi ani a explicat pe Facebook care este situaţia refugiaţilor sirieni în campusurile special amenajate. Femeia prezintă o altă perspectivă asupra orientalilor sosiţi în statul german. În loc de compasiune sau empatie, românca manifestă faţă de aceştia indignare. O indignare bazată pe argument şi detalii de ordin interior.
Postarea Ioanei Stancu, care admite că "lucrează în Germania pentru statul german, mai mult sau mai puțin pentru Uniunea Europeană" a fost distribuită de sute de internauţi în mediul virtual. "Stau zilnic printre aceşti oameni, am fost și merg în câteva campusuri de refugiaţi. Ceea ce va arată la știri e o nimica toată, vă arată imagini cum Europa e invadată de acești oameni. Să vă explic câteva lucruri pe care le văd zilnic. în primul rând o grămadă nu au ce caută în Europa", îşi începe femeia postarea.
Poliţia vine zilnic în taberele de refugiaţi sirieni
În continuare, Ioana Stancu explică care este "pulsul" în tabăra de refugiaţi sirieni şi despre conflictele aplanate zilnic de Poliţie. "De ce? Masa le este servită la ora 12. La oră 14 se freacă la ochii că deabia s-au trezit. Nu știu să spună un mulțumesc, egal în ce limba ar rosti acel cuvânt. Sunt veșnic nemulțumiți. Sunt zile când stau tolăniți frânți de la băutură. Sunt vulgari. Nu pun mâna să ajute cu nimic pe nimeni. Beau, mănâncă , fumează și dorm. Dacă vrei să le spui ceva, ei au drepturi. Zilnic dacă s-ar putea ar reclama câte ceva. Sunt campusuri unde de cel puțin două chiar trei ori pe zi este chemată Poliția. Pentru că se bat sau urlă. Peste 70 la sută din acei oameni care îi vedeți că sar gardurile pentru o viață mai bună, caută de fapt ceea ce nici ei nu știu. Întradevăr sunt oameni necăjiți, cu copii, neveste, însă acei sunt restul de până la 100 la sută. E păcat de ceea ce se întâmplă la ora actuală, e bătaie de joc", scrie femeia.
Refugiaţii au parte de mâncare pe care oameni obişnuiţi nu şi-o permit
Românca recunoaşte că a ajuns să meargă cu dispreţ la muncă din cauza comportamentului inadecvat al refugiaţilor. Femeia pretinde că deţine imagini şi filmuleţe prin care poate demonstra că sirienii au parte de cele mai bune condiţii.
"Sunt campusuri unde mă duc cu dispreț pentru că știu că ceea ce văd o să îmi ridice tensiunea. Nu știu să vă explic exact în cuvinte ceea ce vad cu ochii mei, însă vă asigur că doar după două ore petrecute între ei, realizați că de fapt acești săraci nu mai sunt atât de săraci. Stau și butonează pe tablete și pe telefoane de ultima generație. Condițiile în care sunt cazați, poate sunt mulți care muncesc în străinătate și nu le au, și muncesc. Mâncarea ce o primesc, vă asigur că mulți nu o mănâncă acasă. Vă pot demonstra cu poze, filmulețe. Nu îi mai plângeți, sunt oamenii, întradevăr. Dar la rândul lor trebuie să și demonstreze asta. Sunt prea puțini cei care merită să fie aici."