Antena Căutare

Papa Benedict al XVI-lea: "Fiti activi pe retelele de socializare!"

Fiti activi pe retelele de socializare! E chiar indemnul Bisericii Catolice. Papa Benedict al XVI-lea le-a transmis acest mesaj tuturor credinciosilor. Insusi suveranul Vaticanului se foloseste deja de beneficiile Facebook.

Papa da o evaluare pozitiva a retelelor de socializare. Totodata, vreau sa subliniez ca judecata sa pozitiva nu este deloc naiva. Si asta pentru ca Papa este constient de limite, dar si de pericole.

Prezent pe Twitter de o luna si jumatate, Suveranul Pontif si-a facut deja o idee generala despre mediul virtual de comunicare. Stie ca a cuprins intreaga planeta, de la tineri si pana la batrani. Asa ca a vazut si potentialul imens de a transmite mult mai rapid invataturile religioase. Papa ii indeamna acum pe catolici sa se implice mai mult. Dar sa faca diferenta intre ce e bine si ce e rau inclusiv in mediul online.

"Cred ca este un mesaj pentru publicul larg. Papa vorbeste pentru toti, toti acei oameni care reflecta si se gandesc la ceea ce se intampla in societate, credinciosi si necredinciosi deopotriva. Iar el ne spune ca trebuie sa fim atenti la semnificatia pe care o are media sociala si retelele de socializare", a declarat Paul Tighe, secretarul Consiliului Pontifical pentru Comunicatii Sociale

Mesajul Papei a fost facut ieri. Si tot ieri a fost lansata si o aplicatie, prin care oamenii pot descarca direct pe telefoanele lor, si in timp real, iesirile publice ale suveranului, dar si alte stiri de la Vatican.

Maimutele de la o gradina zoologica din Marea Britanie primesc paturi si ceai cald pentru a nu ingheta de frig... Cod portocaliu de ninsoare si viscol in Ungaria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x