Antena Căutare

RECORD! Cea mai ridicată temperatură din iunie = 54 de grade Celsius în Ahvaz! Cercetătorii, îngrijoraţi: Până la sfârşitul secolului, în Orientul Mijlociu, va fi prea cald pentru ca omenirea să supravieţuiască

Ahvaz, un oraş din sud-vestul Iranului, ar putea intra pe lista recordurilor după ce s-au înregistrat joi după amiază cea mai ridicată temperatură care a fost înregistrată vreodată în această ţară: 54, la orele locale 4:51 şi 5 pm.

Ahvaz, un oraş din sud-vestul Iranului, ar putea intra pe lista recordurilor după ce s-au înregistrat joi după amiază cea mai ridicată temperatură care a fost înregistrată vreodată în această ţară: 54, la orele locale 4:51 şi 5 pm.

Dacă informaţiile sunt reale, aceasta este cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe Pământ, în timpurile moderne.

Christopher Burt, meteorolog şi istoric la Weather Underground, a analizat extremele caniculare la nivel mondial şi a descoperit că în Valea Morţii din California, în 30 iunie 2013, a fost cea mai mare temperatură din timpurile moderne, 57 Celsius.

Totul se întâmplă la doar o lună după ce în mai multe zone din Orientul Mijlociu au fost înregistrate recordurile lunii mai. Pe 28 mai, în Turbat, Pakistan, au fost 53.5 Celsius, cea mai mare temperatură din ţară şi record la nivel mondial.

Un studiu al Nature Climate Change realizat în 2015 atrage atenţia că, până la sfârşitul secolului, temperaturile în Orientul Mijlociu ar putea deveni prea mari pentru că omenirea să supravieţuiască.

FOTO! Dacă s-ar reprofila, Angela Merkel ar trage către...șaorma! Cum a fost surprins cancelarul Germaniei într-o vizită... Alertă cu bombă la Turnul Eiffel. Oamenii sunt evacuați de către forțele de ordine!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x