Antena Căutare

Romanii din SUA s-au pregatit pentru urgia pornita de uraganul Sandy

Au fost ore de groaza si teroare pentru sute de romani care traiesc pe coasta de est a Statelor Unite, pentru ca s-au aflat chiar in mijlocul urgiei. Au facut tot ce le-a stat in puteri sa se apere de furtuna, dar s-au temut clipa de clipa pentru vietile lor.

Valurile au crescut pana la trei metri, au intrat in orase, in case, au mers pana la nivelul etajului 1, masinile au fost in apa. Apocalipsa de pe coasta de est i-a gasit pe romani pregatiti pentru ce e mai rau si din cale-afara de speriati. In statul New Jersey, primul lovit, vantul a suflat in rafale inspaimantatoare, de peste 130 de kilometri la ora.

In Princeton, oamenii nu au curent de aproape 17 ore. Familia Adrianei Popescu s-a pregatit insa din timp pentru o astfel de situatie, cu un generator de curent electric. In casa vor sta pana cand autoritatile locale le-o vor cere. Oamenii si-au facut insa provizii pentru o saptamana intreaga.

Si la New York, Sandy a facut prapad. Podurile au fost inschise intre Queens, Manhattan si Long Island.

A fost o noapte greu de indurat, spun oamenii. Si zgomotul puternic al unei explozii i-a speriat. Un generator de curent din Manhattan a sarit in aer si a lasat in bezna un sfert de milion de oameni.

In unele regiuni, pericolul nu a trecut odata cu trecerea furtunii. La 10 kilometri de Washington, raul Potomac ramane o amenintare.

Peste tot pe coasta de est, alerta se mentine. Ministerul roman al Afacerilor Externe ii sfatuieste pe romanii aflati in zonele de risc sa isi transmita coordonatele si sa se inregistreze la sectia consulara.

Elevii britanici cred ca Albert Einstein face parte din juriul X Factor... Pagubele facute de uraganul Sandy se ridica la 20 de miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x