Antena Căutare

Scene de groază la Paris! Ce povestesc martorii!

Scene de groază la Paris, după ce o serie de atacuri s-a soldat cu 60 de decese. Martorii povestesc prin ce momente cumplite au trecut.

Scene de groază la Paris! Ce povestesc martorii! Galerie
Stare de urgență în Franța

Scene de groază la Paris, după ce o serie de atacuri s-a soldat cu 60 de decese. Martorii povestesc prin ce momente cumplite au trecut.

Sirene care urlă în tot Parisul, străzi blocate de poliție, rude ale victimelor plângând în timp ce încearcă să treacă pe trotuar: scene de apocalipsă vineri seară la Paris, teatru al unei serii de atacuri ucigașe simultane care au făcut cel puțin 60 de morți, comentează AFP.

Perimetrul este înconjurat la spitalul Saint Louis din nordul capitalei. Un bărbat în lacrimi povestește că sora lui a fost omorâtă. Alături, mama lui izbucnește în plâns și i se aruncă în brațe. "Nu vor să ne lase să trecem", explică el, arătând intersecția, la 50 de metri mai departe.

"Am auzit zgomotul împușcăturilor, 30 de secunde de rafale, a fost interminabil, ar crezut că este un foc de artificii", povestește Pierre Montfort, care locuiește în apropiere de strada Bichat, unde a avut loc unul din atacuri. Un alt martor descrie scena: "Pe moment, nu se văd decât flăcările care ies din armă, ne-a fost frică, ne întrebam dacă o să tragă asupra ferestrelor?".

Florence spune că a sosit "pe scuter la câteva minute după". "Era suprarealist, toată lumea era întinsă la pământ. Nimeni nu mișca în restaurantul Petit Cambodge și toți oamenii erau la pământ în barul Carillon. Era multă liniște, oamenii nu înțelegeau ce s-a întâmplat. O fetiță era purtată pe brațe de un bărbat. Părea moartă", explică ea.

Aceleași scene de război pe strada Charonne, mai spre est. Camioane ale pompierilor pornesc cu toate sirenele urlând.

Un martor spune că a auzit focuri de armă timp de "două, trei minute", "rafale". "Am văzut mai multe corpuri în sânge la pământ. Nu știu dacă erau morți", afirmă el.

"Era sânge peste tot", confirmă un alt martor, vorbind despre focuri de armă foarte puternice în mai multe rânduri.

Tot în estul Parisului, aceleași girofaruri ale poliției și pompierilor, alt cartier închis, cel de la sala de concerte Bataclan, în apropiere de redacția Charlie Hebdo, țintă unui atac criminal în ianuarie. Are loc altă luare de ostatici.

7

Oamenii vorbesc la telefon. "Soția mea era la Bataclan, e o catastrofă", spune un bărbat care a venit în fugă la locul tragediei, însă este blocat de forțele de ordine. "A avut loc un măcel în interior la Bataclan. Tot ce pot să vă spun este că este mai grav decât la Charlie Hebdo", șoptește un membru al forțelor de ordine.

Stade de France, la periferia de nord a Parisului. În împrejurimi au fost auzite explozii, grenade potrivit unor spectatori de pe stadion. Poliția este numeroasă, publicul a auzit două explozii, însă meciul a continuat. Inițial, toată lumea a fost obligată să rămână în incinta stadionului survolat de un elicopter.

"Am auzit explozii la 25 de minute după începerea meciului. A continuat însă normal. Am crezut că este o glumă", explică Ludovic Klein, 37 de ani, venit de la Limoges, împreună cu fiul său de zece ani. "Evacuarea s-a făcut în liniște cu excepția un scurt moment de panică", a adăugă el.

Sursa: Agerpres

Citește și:

TEROARE LA PARIS! Un jurnalist român se află în comă indusă după ce a fost grav rănit!

TEROARE LA PARIS. REMEMBER 2002. Atentatul din Teatrul moscovit DUBROVKA s-a soldat cu 170 de morți

ȘASE ATACURI TERORISTE LA PARIS. 126 de morți, 83 de răniți grav, 132 victime ușoare. FILMUL ATENTATELOR

Reacția președintelui Klaus Iohannis despre atacurile din Paris!

Teroare în Paris: Autorii unuia dintre atacurile armate au strigat "Allah e cel mai mare!”

Franţa, lovită de terorişti. Înregistrare şocantă cu prima explozie

Teroare în Paris! Bilanțul oficial al atentatelor din Franța: 39 de morți și 60 de răniți... Surse din Poliția franceză: 100 de morți în clubul parisian Bataclan! Bilanțul total al victimelor a ajuns la 140!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x