Antena Căutare

Socant! Tanara, fara nas si urechi pentru ca si-a facut familia de rusine

O tanara de numai 19 ani din Afganistan a ramas fara nas si urechi, pentru ca si-ar fi facut familia de rusine. Obligata sa se marite cu un barbat pe care nici macar nu-l cunostea, Bibi Aisha a fugit de la rudele barbatului ei care o maltratau.

Tragedia tinerei a inceput cand aceasta avea numai 8 ani. Atunci, tatal sau i-a promis mana unei alte familii in cadrul unui obicei numit "baad". La 16 ani, fata a fost trimisa la familia barbatului pe care trebuia sa-l ia in casatorie si care era plecat la razboi.

In noua sa "familie" fata era maltratata, motiv pentru care a decis sa fuga. "Am petrecut doi ani ca prizoniera in familia barbatului pe care trebuia sa-l iau in casatorie", a declarat Aisha.

Tanara a fost prinsa la scurt timp de familia barbatului ei si dusa in fata unui tribunal taliban. Pentru ca i-ar fi facut familia de rusine, barbatul pe care trebuia sa-l ia in casatorie a primit dreptul de a-i taia nasul si urechile.

Actul atroce a fost comis in muntii Oruzgan unde fata a si fost lasata sa moara. "Cand mi-au taiat nasul, am lesinat", povesteste Bibi Aisha pentru CNN.

"Nu puteam nici macar sa-mi deschid ochii din cauza sangelui care imi siroia pe fata", a mai spus fata.

In prezent, tanara este protejata de Organizatia Femeilor din Afganistan.
Natiunile Unite estimeaza ca aproximativ 90% dintre femeile afgane sunt abuzate de propriile familii. In Afganistan, exista numai opt adaposturi pentru femeile abuzate si toate apartin unor organizatii private.

Foto: CNN

SUA multumesc Romaniei pentru participarea la proiectul scutului antiracheta... Platforma de navigare Google, pe televizor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x