Antena Căutare

Trei combatanţi ucişi în atacul cu rachete la periferia Damascului atribuit Israelului

Cel puţin trei combatanţi loiali regimului lui Bashar al-Assad au fost ucişi într-un atac atribuit Israelului, ţintind poziţii siriene, la periferia Damascului, a anunţat luni un ONG, relatează AFP.

Apărarea antiaeriană siriană a ripostat duminică seara unor rachete israeliene şi a doborât două dintre ele la periferia Damascului, potrivit agenţiei siriene oficiale de presă Sana.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), care dispune de o vastă reţea de suse în Siria, tirurile israeliene au ţintit ”poziţii siriene şi iraniene”.

Trei combatanţi nesirieni au fost ucişi de o rachetă care a lovit o zonă situată între periferia Aqraba şi cartierul vecin Sayyida Zeinab, în care se află un sanctuar venerat de musulmanii şiiţi, a anunţat SOHR.

Potrivit ONG-ului, aceste combatanţi ar fi iranieni, o informaţie care nu a fost confirmată.

Articolul continuă după reclamă

Israelul nu a revendicat în mod public responsabilitatea atacurilor, iar o purtătoare de cuvânt a armatei, contactată de AFP, a declarat că ”nu comentează informaţii provenind de la publicaţii străine”.

De la începutul Războiului din Siria, Israelul a efectuat sute de atacuri pe teritoriul sirian împotriva unor ţinte inraniene şi miliţii siriene care susţin Teheranul, un aliat regimului lui Bashar al-Assad.

La 20 noiembrie, armata israeliană a revendicat o serie de atacuri ”de mare amploare” contra unor poziţii ale regimului sirian şi forţelor iraniene Al-Qods, soldate cu moartea a 21 de combatanţi, între care 16 străini, şi a doi civili, potrivit SOHR.

În iulie, nouă combatanţi loiali regimului - inclusiv şase iranieni - au fost ucişi în raiduri în provinciile Deraa şi Quneitra (sud).

O lună mai târziu, armata israeliană a efectuat un atac aerian în satul Aqraba, la sud de Damasc, omorând doi combatanţi din cadrul mişcării şiite libaneze Hezbollah şi unul iranian.

Sursa : news.ro

Rusia îşi testează Internetul ”suveran”... VIDEO/ Imagini înduioșătoare! Pompierii au reușit să salveze eroic un ursuleț koala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x