Antena Căutare

Triplu atentat cu bomba la Bangkok. Atentatorul a ramas fara picioare

Capitala Thailandei a fost zguduita astazi de trei explozii puternice. Un barbat de nationalitate iraniana a detonat un dispozitiv neidentificat pe care il avea asupra sa, ulterior altor doua deflagratii, relateaza BBC.

Autoritatile se aflau in urmarirea a trei barbati care care fugeau dintr-o locuinta dupa o prima explozie.

Unul dintre ei a lansat apoi un dispozitiv impotriva unui taxi care a refuzat sa opreasca, apoi un alt dispozitiv in directia politistilor.


Din fericire, nu s-au inregistrat alte victime, singurul ranit grav fiind atentatorul, care a ramas fara ambele picioare.

Exploziile de la Bangkok au loc la o zi dupa atacuri impotriva intereselor israeliene din India si Georgia. Israelul a acuzat Iranul ca a instigat la comiterea acestor atacuri, ultimul oficial de la Ierusalim care a aratat cu degetul catre Teheran fiind ministrul Apararii, Ehud Barack: "Tentativa de atac din Bangkok demonstreaza o data in plus ca Iranul si complicii sai continua sa actioneze prin mijloacele terorismului, iar ultimele atentate sunt un exemplu".

Pe de alta parte, Thailanda a fost informata in legatura cu riscurile producerii unui atentat. Anterior, dupa o alerta a ambasadei americane care avertiza impotriva unor posibile atacuri comise de "teroristi straini", Thailanda a anuntat in ianuarie arestarea unei persoane avand legaturi cu Hezbollah.

foto: EPA/ Intact Images

Articolul continuă după reclamă
O reprezentanta a UE, atacata cu rosii la Madrid... VIDEO! Bataie ca in filme intre un sofer si un pasager in China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x