Antena Căutare

Un F16 de vânătoare aparținând armatei din Turcia a doborât un avion rusesc!

Un avion turc de vânătoare de tip F-16 a doborât marţi un avion de război rusesc, în Turcia, după ce acesta a încălcat spaţiul aerian în apropiere de frontiera cu Siria şi a ignorat avertizările

Un avion turc de vânătoare de tip F-16 a doborât marţi un avion de război rusesc, în Turcia, după ce acesta a încălcat spaţiul aerian în apropiere de frontiera cu Siria şi a ignorat avertizările

Separat, Biroul premierului Ahmet Davutoglu a anunţat într-un comunicat că premierul a discutat cu comandantul Statului Major şi ministrul de Externe despre "evoluţiile" de la frontieră. Comunicatul nu menţionează vreun avion doborât.

Postul de televiziune CNN-Turk, citat de portalul rus Gazeta.ru, relatase anterior că acesta era un avion de vânătoare rus. Președinția turcă a anunțat ulterior că avionul doborât este unul rus, informație confirmată și de Moscova, potrivit AFP.

Imagini difuzate de cele două televiziuni au arătat cum avionul militar este în picaj, cuprins de flăcări, și se prăbușește într-o zonă montană din Siria, în apropierea frontierei cu Turcia, lângă provincia turcă Hatay (sud).

La solicitarea agenției France Presse, un responsabil turc a precizat că autoritățile încearcă să identifice "cărei țări îi aparține acest avion" doborât de avioane turce F-16.

Premierul turc Ahmet Davutoglu, care a convocat o reuniune de urgență cu șeful Statului Major, Hulusi Akar, și cu ministrul de externe Feridun Sinirlioglu a decis ca Ankara să sesizeze NATO și ONU cu privire la incidentul de la frontiera turco-siriană.

Potrivit CNN Turk, cei doi piloți care se aflau la bordul avionului de vânătoare doborât au reușit să se catapulteze, pe teritoriul Siriei.

Vezi VIDEO AICI.

Avertisment mondial. Statele Unite atrag atenția asupra pericolului reprezentat de călătoriile cu avionul!... Fată declarată moartă a fost găsită după 10 ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x