Antena Căutare

5 iulie 1946... ziua care a schimbat moda! Controversaţii bikini şocau lumea

Au fost ca o bombă, au creat controverse, s-au ridicat, au avut o întreagă perioadă de glorie şi continuă să facă furori.

5 iulie 1946... ziua care a schimbat moda! Controversaţii bikini şocau lumea
Istoria bikinilor

Au fost ca o bombă, au creat controverse, s-au ridicat, au avut o întreagă perioadă de glorie şi continuă să facă furori.

Istoria "fierbinte" a bikinilor începe în urmă cu 68 de ani, când inginerul francez Louis Reard a prezentat lumii un nou costum de baie, la piscina hotelului “Molitor”, din Paris.

La început, creaţia a fost considerată o ruşine, oamenii nefiind obişnuiţi cu acest articol făcut doar din două bucăţi mici de material.

“Purtaţi cel mai mic costum de baie din lume!"...

Acesta a fost primul slogan cu care s-a făcut reclamă bikinilor. Şi cum manechinele profesioniste au refuzat, la început, să poarte aşa ceva, considerându-l prea şocant, creatorul acestui costum a fost nevoit să apeleze, pentru a-l face cunoscut, la o dansatoare de cazino, Micheline Bernardini.

Micul articol, o bombă atomică!

Efectul produs de apariţia acestui sumar costum de baie a fost comparat cu cel al unei bombe atomice! În plus, cu ceva timp înainte avusese loc prima experienţă nucleară în atolul Bikini, din Oceanul Pacific. Aşa că lui Reard i-a venit ideea de a-şi numi costumul după numele insulei.

Citiţi aici mai multe informaţii interesante despre povestea bikinilor!

Merită văzut! Ea arată EXACT ca păpuşa Barbie şi NU are nicio operaţie estetică!... Nu e nicio glumă! Femeia care miroase a... peşte şi nimeni nu se poate apropia de ea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x