Toate gospodinele aruncă apa în care fierb cartofii, fără să aibă habar cât de benefică este pentru florile în ghiveci
Fie că este vorba de ficusul de apartament sau florile din grădină, plantele vor savura apa plină de nutrienți. Atenție doar să nu fie prea sărată și s-o lași să se răcească bine înainte de a o turna în ghivece.
Articolul continuă după reclamă
Nu te-ai fi gândit la asta, aşa-i?
Iată şi alte îngrăşăminte naturale la îndemâna oricui:
1. Zaţul de cafea. Se pare că nu numai nouă ne place cafeaua, ci şi plantelor. Cafeaua este cunoscută ca având nenumărate întrebuinţări. Ca îngrăşământ ecologic, este indicat plantelor ce preferă un îngrăşământ acid. Adăugaţi-l cu încredere azaleelor, trandafirlor pitici, tufelor de trandafiri, cameliilor şi pomilor fructiferi.
2. Cojile de ouă. La fel ca zaţul de cafea, cojile de ouă pot constitui un bun îngrăşământ pentru plantele de apartament şi pentru grădină. Cojile de ouă conţin carbonat de calciu, fosfor şi azot. Obţinerea îngrăşământului presupune uscarea cojilor şi pisarea lor. Cel mai indicat este pulberea din coji de ou care, pentru plantele de apartament, va fi folosită în cantităţi mici, o dată la 2 luni deoarece se descompune destul de greu. Horticultorii o recomandă şi la plantarea răsadurilor de roşii, vinete etc., şi ca îngrăşământ pentru grădini.
3. Pliculeţele de ceai. După ce vă faceţi un ceai, nu aruncaţi pliculeţul la gunoi! Ceaiul negru, dar şi cel verde, sunt un adevărat depozit de nutrienţi, mai ales de azot. Conţinutul pliculeţelor de ceai este cu succes folosit ca îngrăşământ, mai ales atunci când plantăm o floare sau când îi schimbăm ghiveciul. Dacă urmează să transplantaţi o plantă de apartament, este bine să ştiţi că plantele din ceai pot constitui stratul drenant al ghiveciului, astfel încât rădăcinile plantei să fie fericite. Pe lângă faptul că vor feri plantă de mucegai, reţinând apa în exces, în momentul în care rădăcinile vor mai creşte, ceaiul va fi un bun fertilizator, uşor de asimilat şi cu rezultate vizibile!