Antena Căutare

Cațelușul cu blană verde care a uimit internetul. Cum e posibil să fi venit pe lume cu o culoare atât de bizară

O stăpână de câine din rasa Golder Retriver a fost uimită când animalul său de companie a adus pe lume 9 pui. Dar ca și cum nu era de ajuns, unul dintre ei are blana verde. Cum arată și care este explicația fenomenului bizar.

colaj foto 8 pui de golden retriever bej și un pui cu blana verde
O femelă din rasa Golden Retriever a adus pe lume 9 pui, dintre care unul cu blana verde. Care este explicația culorii bizare | Capturi TikTok / @senor.hud

Iubitorii de câini știu că nu există nimic mai plăcut decât blana moale a unui pui proaspăt venit pe lume. Dar vă puteți imagina șocul femeii din Germania atunci când aceasta, care se aștepta ca femela ei să nască un Golden Retriever mic a văzut în fața ochilor cățeluș de culoare verde. Chiar dacă la început i s-a părut că nu vede bine, situația a fost clară rapid - din cei nouă pui, cățelușa ei a fătat și unul cu blana verde.

Cu arată puiul de câine care s-a născut cu blana verde. Care este explicația fenomenului bizar

Joanna Justice, din Wermelskirchen, Germania a avut șocul vieții ei, în 2019, când Melody, cățelul ei din rasa Golden Retriever, dat naștere a nouă căței, printre care unul cu blannă verde. Astfel, în cinstea culorii unice, proprietara a decis să dea nume în același ton și a ales „Mojito” – după celebrul cocktail de culoare verde, transmite the mirror.co.uk.

„La început, când s-a născut, am fost foarte îngrijorată. Dar suntem mulțumiți că toți cei nouă cățeluși sunt bine”, a spus femeia potrivit sursei. Se crede că afecțiunea rară apare atunci când cățeii de culoare deschisă intră în contact cu biliverdina - un pigment verde găsit în bilă - același pigment pe care îl obținem atunci când vânătăile devin verzi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bila a vopsit blana lui Mojito în pântecele lui Melody când s-a dislocat. Este mai vizibil la rasele de culoare deschisă, cum ar fi Labradorii, este inofensiv și dispare după câteva săptămâni. Dacă nivelurile de biliverdină sunt deosebit de ridicate, pigmentul poate păta atunci blana cățelușului.

De asemenea, potrivit informațiilor, nu există riscuri pentru sănătate, iar nuanța verde se estompează în cele din urmă pe măsură ce cățelul crește. Mojito este fericit și sănătos, în ciuda colorației sale neobișnuite.

„O substanță chimică numită biliverdină, care face ca bila (și, uneori, vânătăile pe cale de a se vindeca) să devină verde este vinovatul din spatele culorii unice. Nivelul de biliverdină din sacul amiotic a fost neobișnuit de mare, colorând blana puiului. Condiția nu este una periculoasă, ci doar rară”, a explicat expertul canin, Kiki Kane, pentru The Dog People.

Iluzie optică virală! Privește atent poza din sufragerie și încearcă să găsești telefonul mobil în 9 secunde. Iată răspu... Cum arată „oamenii - pește” din tribul Banjau. Stau scufundați până la 13 minute și au o mutație genetică unică în lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x