Antena Căutare

Ce înseamnă să fii mafiot? Românii fac bilanțul: Ce cuvinte și expresii au fost la modā în 2015

2015 ne-a făcut din vorbe. A revigorat unele cuvinte prăfuite din română si a venit si cu invenţiile lui. Evenimentele de anul trecut au lăsat urme şi în limba pe care o vorbim.

2015 ne-a făcut din vorbe. A revigorat unele cuvinte prăfuite din română si a venit si cu invenţiile lui. Evenimentele de anul trecut au lăsat urme şi în limba pe care o vorbim, scrie observator.tv

Tragediile din 2015 ne-au lăsat fără cuvinte. Momentele-cheie au adus sensuri noi ale unor cuvinte vechi, expresii sau cuvinte simbol. Tonul l-au dat politicienii, care au fost cei mai inventivi. Aşa s-a născut sintagma beciul domnesc. Radu Mazăre a dat tonul în aprilie.

În vara lui 2015, "mafiot" a ajuns să însemne şmecher. O vorbă mai veche a lui Giovani Becali care s-a rostogolit în mii de postări pe reţelele de socializare.

Cuvantul "Colectiv" i-a unit unit pe români după tragedia din club. A creat deopotrivă solidaritate şi revoltă şi a fost printre cele mai căutate cuvinte pe google anul trecut.

Românii şi-au dorit un guvern de tehnocraţi. Un specialist fără implicare politică în fruntea ţării. Asta ar fi definiţia de dicţionar a cuvântului tehnocrat. Românii i-au dat însă o sumedenie de alte sensuri. Tehnocrat a fost în topul căutărilor pe google în România.

În acelaşi top au fost ISIS, Charlie Hebdo, Dacian Cioloş şi Simona Halep.

Acestea sunt zodiile la care BANII vor trage precum un magnet! Pe plan financiar, 2016 este anul lor!... Ai un număr norocos sau pur şi simplu te loveşti mereu de anumite cifre? Află ce semnificaţie se ascunde în spatele lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x