Antena Căutare

Ce să faci de Mărțișor ca să îți meargă bine! Tradiții și obiceiuri ce atrag NOROCUL!

1 Martie aduce mereu oamenilor speranță și bucuria că primăvara tocmai a venit.

1 Martie aduce mereu oamenilor speranță și bucuria că primăvara tocmai a venit.

Este momentul în care lumea își dăruiește mărțișoare, simbol al revenirii la viață. La început, acesta era o monedă sau o piatră mică de râu, vopsită în alb și roșu.

Împletirea celor două culori reprezintă contrastul, lupta luminii asupra întunericului, lupta sănătății asupra bolii, norocul și ghinionul, vitalitatea femeii (roșu) și înțelepciunea bărbatului (alb).

Tradițional vorbind, mărțișorul se prinde în piept sau la mână, în zorii zilei. Roșu semnifică feminitatea, iubirea și bucuria de a trăi, iar albul reprezintă rațiunea și puterea.

Se spune că e bine să porți toată luna martie un mărțișor, căci aduce noroc. Ulterior, acesta se leagă de ramurile unui pom fructifer, cu scopul de-a atrage belșugul. Dacă îți pui o dorință în timp ce legi mărțișorul de pom, atunci aceasta are șanse să se împlinească.

Te crucești! Uite ce a făcut un bărbat că sa obțină prioritate în trafic! Nu te-ai fi gândit în veci la asta!... A vrut să facă pe fantoma, dar i-a venit ușa de hac! Vei muri de râs dacă vezi ce a pățit! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x