Antena Căutare

Spectaculos! Cea mai mare monedă din aur cântărește peste 1 kilogram și are diametrul de 80 de centimetri

Prezentată la 9 februarie 2012, de către monetăria din Perth, Australia, ''Cangurul de Aur'' este cea mai mare monedă din aur din lume, după cum menționează Guinness World Records 2013.

Prezentată la 9 februarie 2012, de către monetăria din Perth, Australia, ''Cangurul de Aur'' este cea mai mare monedă din aur din lume, după cum menționează Guinness World Records 2013.

Moneda a fost comandată pentru a marca Jubileul de Diamant, respectiv aniversarea a 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar și vizita Majestății Sale din octombrie 2011. Chipul reginei Elisabeta a II-a a fost inscripționat pe fața monedei, în timp ce pe spatele acesteia a fost imprimat unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale Australiei, cangurul roșu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Uriașa monedă cântărește 1.012 kg, are un diametru de 80 de centimetri, 13 cm grosime și este confecționată din 99,99% aur pur. Pentru confecționarea ei au fost necesare 18 luni.

Moneda are o valoare nominală de 1 milion de dolari australieni (1,03 milioane USD), însă aurul din care este făcută valorează peste 50 de milioane de dolari australieni (51,5 milioane USD).

Realizarea acesteia a fost inspirată de seria populară a monedelor intitulate ''Australian Kangaroo gold'', realizată de monetăria din Perth Minth, începând cu 1989, potrivit www.1tonnegoldcoin.com.

Sursa: Agerpres

Lumea o să se schimbe definitiv! Cercetătorii avertizează: "Şi oamenii se vor afla printre speciile care vor dispăr... E leit Tom Cruise! Toți au uitat să se uite pe cer la show-ul aviatic și l-au privit ore-n șir! Asemănarea este izbitoar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x