- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Codul Rutier e o nebuloasă pentru mulți dintre șoferi! În România se circulă des, haotic și fără să se respecte regulile de circulație. Bucureștenii o spun cel mai răspicat! Sunt însă lucruri despre care nu știai că îți pot aduce o amendă.
Avocat.net a realizat o listă cu cele mai surprinzătoare șase amenzi de circulație pe care le-ai putea primi.
Fără reclame publicitare pe geamuri
Dacă ești surprins în trafic cu afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii aplicate pe parbiz, geamurile laterale sau lunetă care estompează sau restrâng vizibilitatea sub limita legală ești pasibil de o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte.
Fără noroi pe drumurile publice modernizare
Conform Codului Rutier, pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă. Încălcarea acestui articol se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei (9 – 20 puncte de amendă).
Fără gesturi obscene sau injurii
Conform Codului Rutier, săvărșirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obsecene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanților la trafic constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei.
Fără porniri de pe loc cu ușile deschise
Conform Codului Rutiere, pornirea de pe loc a autovehiculului sau tramvaiului cu ușile deschise, circulația cu ușile deschise ori deschiderea lor în timpul mersului constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 630 și 840 de lei.
Cu mâinile pe volan
Dacă te-ai gândit vreodată să șofezi fără mâini pe volan mai bine citești puțin următoarea prevedere din Codul Rutier. „Lăsarea liberă în timpul conducerii a volanului autoturismului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2 și 3 puncte”.
Mersul încet
Dacă îți este frică de amenzile pentru depășirea vitezei legale atunci nu uita că există și o amendă pentru șofatul nejustificat cu o viteză prea mică. Conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză de cel puțin sub 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepsește cu amendă de 210 sau de 315 lei.
Sursa: avocatnet.ro
22 septembrie 1902: Invenția care a scăpat un italian de spălatul vaselor a devenit un succes mondial: Cum a apărut corn... Un evreu și un soldat american s-au revăzut după 70 de ani! Gestul făcut de bărbat pentru salvatorul său a emoționat mil...