Antena Căutare

Cercetatori omorati de propriile lor inventii

Inventiile au adus un progres urias omenirii insa nu neaparat si celor ce le-au realizat. Unii din ei chiar au murit din cauza lor. Iata cateva exemple!

1. Li Si si James Douglas - inventatorii torturii si ghilotinei

Cei doi au trait in perioade diferite, dar ambii au iubit violenta mai mult decat era cazul. Li Si a creat pentru imparatul Chinei Qin Shi Huang cinci metode de a tortura si omori prizonierii. Dupa moartea monarhului a izbucnit o lupta incredibila pentru putere, iar Li Si a fost executat prin una din metodele inventate de el.

James Douglas a fost mai norocos: el a inventat ghilotina , pentru a usura chinul condamnatilor. Cand inamicii lui au preluat puterea, l-au executat folosind propria lui inventie.

2. Michael Dacre - taxiul aerian

Articolul continuă după reclamă

Cercetatorul francez Michael Dacre a inventat un avion ce urma sa transporte oamenii intre orase. Un fel de taxi al aerului. Acesta era mic, zbura la joasa altitudine, putand transporta maxim 8 persoane. In august 2009, a incercat sa decoleze desi nu avea suficienta viteza, iar la scurt timp dupa ce s-a inaltat s-a prabusit.

3. Thomas Andrews Jr -Titanicul

Cand vine vorba de tragedii, Titanicul e primul nume la care ne-am putea gandi. Vaporul era construit sa dureze o vesnicie (de altfel denumirea venea de la Titani) dar un aisberg l-a trimis pe fundul oceanului la prima calatorie. Probabil ca inainte sa moara pe vas, lui Thomas Andrews i-a parut rau sa vada ca munca de o viata se scufunda odata cu el.

4. Valerian Abakovsky - trenul cu elice

Valerian Abakovsky a mers un pic prea departe cand a dorit sa mute ceva din aer pe sina de cale ferata. Letonul a construit un tren care sa functioneze pe principiul avionului. Numai ca a uitat ca sina de cale ferata nu e mereu dreapta asa ca hibridul nu poate lua curbe. Pentru a le demonstra sovieticilor ca inventia sa poate fi utilizata, el chiar s-a oferit sa conduca trenul pe primul drum, de la Moscova la Tula. Din pacate a fost si ultimul, pentru ca manevrabilitatea scazuta precum si lipsa controlului asupra vitezei au proiectat avionul in afara sinelor, rasturnandu-l.

Foto: weirdworm.com

FOTO! Cea mai scumpa jucarie din lume costa 3 milioane de euro!... VIDEO! Un designer german a creat haine din lapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x