Antena Căutare

Datele de expirare de pe alimente nu mai sunt valabile: Această etichetă îți spune clar când se strică mâncarea!

Unele produse pot fi consumate și după datele de expirare inscripționate pe ambalaje, dar pentru că mulți nu știu asta sau se tem să se îmbolnăvească, o mulțime de alimente ajung la gunoi. În curând, ne vom putea da seama dacă un produs este expirat cu ajutorul unei etichete inteligente care determină cu precizie dacă un aliment este bun pentru consum sau nu.

Datele de expirare de pe alimente nu mai sunt valabile: Această etichetă îți spune clar când se strică mâncarea!
| takepart.com

Unele produse pot fi consumate și după datele de expirare inscripționate pe ambalaje, dar pentru că mulți nu știu asta sau se tem să se îmbolnăvească, o mulțime de alimente ajung la gunoi.

În curând, ne vom putea da seama dacă un produs este expirat cu ajutorul unei etichete inteligente care determină cu precizie dacă un aliment este bun pentru consum sau nu, relatează portalul TakePart.

O studentă din Marea Britanie a inventat eticheta bioreactivă, care poate stabili data la care un produs expiră, cu adevărat. Aceasta este, de fapt, un pliculeț cu gelatină. Atunci când pachetul este fin, înseamnă că mâncare din interior este proaspătă. Dacă un cumpărător pipăie gelatina și simte că s-au format niște bășici, este clar că alimentul din ambalaj nu mai trebuie să fie consumat.

Solveiga Pakstatite, tânăra inventatoare, a ales gelatina pentru că este o proteină și se strică în același ritm ca alimentele bazate pe proteine, precum laptele și carnea.

E cea mai tare iluzie optică! Uită-te bine, nu sunt doar pietre în imagine!... Milioane de oameni, aceeași emoție!! Scrisoarea copleșitoare care te va face să-ți prețuiești mama pentru totdeauna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x