Antena Căutare

David Copperfield, cel mai mare iluzionist al tuturor timpurilor, obligat să îşi dezvăluie cel mai controversat număr de magie. Poliţia încă anchetează cazul

David Copperfield, probabil cel mai mare magician al tuturor timpurilor, a fost obligat să isi dezvăluie unul dintre cele mai vechi şi contraversate dintre trucurile sale: dispariţia a 13 persoane. 

David Copperfield, probabil cel mai mare magician al tuturor timpurilor, a fost obligat să isi dezvăluie unul dintre cele mai vechi şi contraversate dintre trucurile sale: dispariţia a 13 persoane.

Creatorul celor mai inimaginabile iluzii a doborât 11 recorduri în Guiness Book şi e singurul magician căruia americanii i-au dat o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar francezii l-au ridicat la rang de cavaler.

Avea doar 10 ani când făcea primele sale numere de magie ca „Davino, băiatul magician“, pentru ca la 12 ani să fie un iluzionist cu atestat! La 14 ani era cel mai tânăr membru al Societăţii Americane a Magicienilor, iar la 16 ani preda deja magia la New York University şi începea să folo­sească numele de scenă David Copperfield.

Chiar dacă s-a năs­cut sub o stea norocoasă, spune că nimic din ce a obţinut până acum nu a venit gratis. Pe numele său real David Seth Kotkin, el este unicul fiu al lui Hy şi al Rebeccăi, nişte evrei stabiliţi în Sta­tele Unite. Încă din copilărie a dat dovadă de o imaginaţie de­bordantă şi a văzut în magie o modalitate de a-şi învinge nesiguranţele şi de a-şi face mai uşor pri­eteni, iar mai târziu pentru a atrage fetele.

Toata faima unui om poate fi dărâmată într-o clipită

După ce a reuşit să evadeze din închisoarea Alcatraz, să treacă prin Marele Zid Chinezesc sau să facă nevăzută Statuia Libertăţii, se pare că, acum, celebrul magician nu a mai avut scăpare.

După ce a reușit să facă să dispară 13 persoane o dată, oamenii au început să devină foarte curioși, dorindu-și nespus de tare să participe la realizarea acestui truc, cu o vechime de peste 15 ani. Așa s-a întâmplat și în cazul unui bucătar englez care a ajuns să fie selectat pentru a participa la realizarea numărului de iluzionism.

Însă lucrurile s-au terminat prost, atât pentru bărbat cât și pentru celebrul magician. În 2013, Gavin Cox a a avut parte de un accident, în urma căruia se confruntă cu probleme grave de sănătate, scrie elmundo.es. În timpul celebrului număr, toți participanții au fost așezați pe 13 scaune, pe o structură metalică, suspendată în aer. În momentul în care cortina a căzut, aceştia au fost conduși, în viteză, pe un drum secret, în afara teatrului, urmând să apară în spatele scenei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doar că, în acele momente, bucătarul englez s-a împiedicat și și-a dislocat urmărul, urmând să sufere mai multe operații, care i-au afectat creierul. "Parcă o alarmă de incediu se pornise. Toată lumea fugea și striga dezorientată. Nu știai în ce direcție să o iei. Era întuneric. Mai multe mâini mă împingeau de la spate. La un moment dat, când m-am întors, m-am împiedicat și am căzut", a declarat acesta, citat de elmundo.es.

Bărbatul a depus plângere, încă de acum trei ani, cerând să fie despăgubit de David Copperfield. Potrivit avocaților iluzionistului, trucul nu pune în pericol viața niciunui participant, în ciuda incidentului cu bucătarul. David a fost obligat să povestească modalitatea în care trucul celor 13 persoane dispărute se desfășoară. Abia în 2017 va fi data sentința definitivă.

Copperfield nu este străin de lumea tribunalelor, nici în viaţa intimă

La un spectacol din Las Vegas din 1993, el a invitat-o pe scenă pe Claudia Schiffer să-i fie asistentă (un rol care le-a revenit, ulterior, şi actriţelor Penélope Cruz şi Cat Deeley). Era în­ceputul unei frumoase poveşti de dragoste, pe care toată lumea se aştepta să o vadă materia­lizându-se într-o căsătorie, mai ales după lo­godna celor doi din 1994.

Dar cum nunta se tot lăsa aşteptată (logodna a fost ruptă în 1999), a fost o vreme când unii au bănuit că relaţia lor era doar de faţadă, revista franceză „Paris Match“ fiind promotoarea acestei idei, fapt pentru care a fost dată în judecată de cuplu în 1997 şi somată să plătească 30 de milioane $ compensaţii morale. Într-un final, după un în­treg scandal, părţile au ajuns la un compromis, francezii recunoscându-şi public greşeala şi plătind daune nespecificate.

În urmă cu doi ani, iluzionistul, în vârstă de 59 de ani, s-a logodit cu iubita sa, modelul francez Chloe Gosselin, de 30 de ani, după o relaţie de şase ani. În prezent, sunt părinţii unei fetiţe.

Profeția neașteptată a lui Michel Nostradamus: „Din anul 2016 s-ar putea să ai nevoie de autorizaţie pentru a aduce pe l... Jurnalul Național iese pe piață cu un produs National Geographic de excepție! Primul volum din "Călătorii pentru o ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x