Antena Căutare

Două miliarde de oameni au plâns și au cântat „Adio, trandafir al Angliei...”, în urmă cu 18 ani! Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi 54 de ani

S-a născut pe 1 iulie 1961, cu numele de Diana Spencer. Ulterior a devenit prima soție a lui Charles, Prinț de Wales. Înmormântarea ei a fost privită de două miliarde de oameni, devenind cel mai urmărit eveniment din istorie.

S-a născut pe 1 iulie 1961, cu numele de Diana Spencer. Ulterior a devenit prima soție a lui Charles, Prinț de Wales. Înmormântarea ei a fost privită de două miliarde de oameni, devenind cel mai urmărit eveniment din istorie.

A devenit prințesă la vârsta de 20 de ani și ulterior a oferit tronului britanic doi succesori, William și Henry. A fost cunoscută mai ales datorită eleganței și a faptului că era iubită de un număr impresionant de oameni. Prințesa se ocupa adesea de evenimente caritabile și umanitare.

A fost mereu urmărită de presa din întreaga lume, chiar și după divorțul de Prințul Charles. Relația cu Dodi Al-Fayed, producător de filme și fiu al unui milionar egiptean.

Femeia care a cucerit lumea de abia după moarte, datorită unor fotografii impresionante! Vivian Maier şi povestea sa de Oscar

Prințesa Inimilor

O iubire controversată și un sfârșit tragic

Cei doi și-au găsit sfârșitul într-un cumplit accident de mașină, iar speculațiile nu au întârziat să apară. Mulți spun că moartea Prințesei Diana a fost o înscenare a casei regale britanie pentru a preveni căsătoria acesteia cu un musulman.

Se mai spune că Diana ar fi fost însărcinată în momentul accidentului și nu se dorea ca Dodi să aibă rolul de tată vitreg viitorului rege al Angliei, din interese politice și strategice.

Mașina în care se afla prințesa și Dodi Al-Fayed

Cu doar șase ore înainte de producerea tragediei, Diana a declarat că dorește să se retragă din viața publică.

Moartea Prințesei Inimilor a produs multă durere peste tot în lume, iar vestea a șocat presa de pretutindeni.

Prințesa Diana s-a remarcat mereu prin eleganță

Două miliarde de oameni au privit înmormântarea

Înmormântarea prințesei a fost urmărită de 32 de milioane de britanici și de 2 miliarde de oameni din întreaga lume, devenind astfel cel mai urmărit eveniment din istorie.

Cea mai vândută melodie din toate timpurile

Un moment emoționant ce a rămas în amintirea tuturor a fost atunci când Sir Elton John a cântat „Candle In The Wind”, un tribut adus Prințesei Inimilor. Cu 37 de milioane de copii vândute a devenit cea mai vândută melodie din toate timpurile.

Prințesa blestemată a României! S-a iubit cu prințul, l-a nenorocit pe George Enescu și apoi s-a iubit cu Lipatti! Cea mai controversată poveste de amor din toată istoria României!

Inițial, piesa a apărut în 1973 și a fost un omagiu actriței Marilyn Monroe. Versurile au fost adaptate pentru a se potrivi cu împrejurările vieții și morții Dianei.

500 de milioane de oameni au fost la concertul dedicat amintirii sale

Zece ani de la tragicul eveniment, pe 1 iulie 2007, fiii Dianei au organizat un concert în amintirea mamei lor, pe stadionul Wembley din Marea Britanie.

Atunci, artiști, cântăreți și personalități din toate domeniile s-au reunit pentru evenimentul ce avea să fie urmărit de 500 de milioane de oameni.

În doar 17 minute au fost vândute 22.500 de bilete la concertul pentru Diana. La stadionul Wimbley au fost prezente în jur de 63.000 de persoane.

Atunci, artiști precum Sir Elton John, Duran Duran, Lili Allen, James Morrison, Fergie, Nelly Furtado, Tom Jones, Anastacia, Andrea Bocelli, Rod Steward, Josh Groban, Kanye West, Puff Diddy și mulți alții au cântat în amintirea Prințesei Diana.

Banii obținuți din vânzarea biletelor au fost donați unor fundații cu scop umanitar.

Prințesa Diana (1 iulie 1961-31 august 1997)

Candle In The Wind, melodia pe care Sir Elton John a dedicat-o amintirii Dianei:

Adio, trandafir al Angliei,
Fie ca tu sa cresti in inimile noastre de-a pururi
Ai fost gratia ce s-a dus
Acolo unde vietile au fost distruse,
Tu ai strigat cu voce tare in tara noastra
Si ai soptit celor aflati in suferinta
Acum locul tau e in Rai
Si stelele ti-au rostit numele.

Si mi se pare ca ti-ai trait viata
Precum o lumanare in bataia vantului
Niciodata stingandu-te odata cu apusul
Atunci cand ploaia venea,
Iar pasii tai te vor duce de-a pururi
De-a lungul celor mai verzi dealuri ale Angliei
Lumanarea ta s-a stins cu mult timp inainte
Ca legenda ta sa o faca vreodata.

Am pierdut frumusetea,
Aceste zile goale fara zambetul tau,
Torta aceasta pe care o vom purta de-a pururi
Pentru copilul de aur al natiunii noastre
Si desi am incercat,
Adevarul ne face sa plangem,
Toate cuvintele noastre nu pot exprima
Bucuria pe care ne-ai facut-o de-a lungul anilor.

Părintele Iustin Pârvu, apariție după moarte! Cum i s-a arătat duhovnicul unui astrolog... Copii și bătrâni bolnavi care își găsesc alinarea în animalele de companie: Galerie FOTO ce te va face să plângi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x