Antena Căutare

Dupa un atac cerebral, un american vorbeste doar in suedeza

Un atac cerebral l-a facut pe un american sa uite limba engleza. Omul poate comunica acum doar in suedeza, limba pe care a invatat-o in urma cu 30 de ani. Tot de atunci sunt cele mai noi amintiri ale sale. Ca sa se regaseasca, omul s-a intors in Suedia. Vrea sa-si aminteasca cine este cu ajutorul fostei sale iubite, care i-a fost alaturi in urma cu trei decenii.

Michael Boatwright, un veteran al marinei americane, s-a trezit, la 61 de ani, fara amintiri, in urma unui atac de apoplexie.

Desi s-a nascut in California si a trait acolo aproape toata viata, in urma atacului, el a uitat complet limba engleza. Acum vorbeste doar suedeza, pe care a invatat-o in urma cu cateva decenii, cand a locuit in Suedia.

In cautarea unor raspunsuri despre sine, s-a intors in "tara celor 24.000 de insule" pentru ca isi aduce aminte doar de perioada petrecuta acolo.

"Tremuram ca si cum as fi avut un atac epileptic, insa nu a fost asa. Tremuram foarte tare si nu stiam unde sunt sau cine sunt. Deodata, o asistenta medicala m-a intrebat "Cine esti? Cine esti? Ce spui? Nu inteleg ce spui". Sunt fericit si pentru amintirile mai putin placute. Amintirile bune si cele rele fac parte din viata mea si le accept cu bucurie", a declarat Michael Boatwright.

La sosirea in Suedia, Michael a fost intampinat de fosta iubita, Ewa, pe care nu a mai vazut-o de aproape 30 de ani.

"S-a bucurat sa fie aici si psihologul de la spitalul din Statele Unite ale Americii i-a explicat ca s-a simtit bine aici pentru ca s-a simtit in siguranta. De aceea vorbeste suedeza si nu engleza", a explicat Ewa Espling, fosta iubita a americanului.

Ewa a fost cea care l-a ajutat sa isi gaseasca o locuinta si sa isi refaca viata in Suedia. Doctorii suedezi sunt de parere ca Michael sufera de amnezie disociativa, care poate fi declansata de traume fizice sau emotionale.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 22 august!... Un aeroglisor militar de 550 de tone a ajuns pe o plaja populata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x