Antena Căutare

Gospodina din Bucovina revine cu noi secrete despre CIORBA RĂDĂUȚEANĂ! Ce trebuie să adaugi pentru a slăbi și a o face mai eficientă decât supa de varză!

Mai uşor de gătit decât ciorba de burtă, ciorba rădăuţeană este apreciată chiar şi de cei mai pretenţioşi gurmanzi.

Mai uşor de gătit decât ciorba de burtă, ciorba rădăuţeană este apreciată chiar şi de cei mai pretenţioşi gurmanzi.

Se spune că acest fel de mâncare a fost inventat de o gospodină din Bucovina care a reuşit să o facă experimentând. Tot pe seama acestei femei, un adevărat chef în bucătărie, se pune și un truc pe care orice iubitoare a celebrei mâncări ar trebui să o știe!

Ce trebuie să adaugi în ciorba rădăuțeană pentru a fi mai eficientă decât supa de varză!

Ciorba rădăuțeană nu te va îngrășa în general, dar dacă te încumeți la două-trei farfurii este posibil să nu te mai încapă hainele. Gospodina din Bucovina spune că „secretul” ar sta în dressingul adăugat la urmă! Astfel dacă în loc de smântână vei opta pentru iaurt slab și mai mult usturoi, ciorba rădăuțeană va fi chiar mai eficientă decât cea de varză! Astfel, vei putea avea o siluetă de vis, mâncând ce îți place!

Articolul continuă după reclamă

Reţeta pentru ciorbă rădăuţeană

Ingrediente pentru 4,5-5 litri:
- Un piept mare de pui cu piele şi os
- O ceapă
- O ţelină de mărimea unui măr
- Un păstârnac
- O rădăcină de pătrunjel
- 2-3 morcovi


- Un gogoşar şi un ardei gras roşu
- 3 ouă
- 200-300 ml smântână 20% grăsime
- Una-două linguri oţet
- 3-4 căţei de usturoi
- O legătură pătrunjel

Preparare:
Pieptul de pui se taie în două de-a lungul şi se pune la fiert într-o cantitate suficientă de apă. Se daugă sare încă de la început. După ce a tras primul clocot şi aţi cules spuma adăugaţi ceapa întreagă şi rădăcinoasele tăiate în bucăţi mari. Când au fiert atât carnea cât şi legumele vor fi scoase din oală. Carnea va fi dezosată şi curăţată de piele, apoi va fi tăiată fâşii întocmai ca la ciorba de burtă. Albitura (ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, opţional şi ceapa) vor fi puse în blender cu o cantitate suficientă de apă şi vor fi pasate până se vor transforma într-o cremă. Dacă nu aveţi un robot de bucătărie, rădăcinile vor fi date printr-o sită. Fâşiile de carne se vor adaăuga în supă odată cu piureul de rădăcinoase. Morcovul se va tăia rondele. Cei care preferă ca ciorba să aibă culoarea portocalie pot pasa şi morcovul. Se pun la fiert şi cubuleţele de gogoşar şi ardei copt. Pot fi folosiţi gogoşari puşi la oţet, gustul fiind chiar mai bun.

Smântâna se amestecă bine cu gălbenuşul de ou (albuşul nu va fi adăugat în ciorbă), se pune supă fierbinte câte puţin şi după ce se subţiază se adaugă în oală. Se adaugă usturoiul pisat ca la mujdei şi se lasă la fiert 2-3 minute. Atenţie, dacă usturoiul va fierbe mai mult îşi va pierde gustul, dacă fierbe prea puţin va oxida. La final se pune oţetul ( e de preferat oţet de la gogoşari).

Aici, trebuie să intervii, și să folosești iaurt!

Condimentele se pun după gust, dar şi smântâna şi ouăle. Cei care preferă mâncărurile mai consistente, vor putea să pună ceva mai multă smântână şi pot adăuga un ou, dar se poate şi reduce cantitatea de smântână. Sarea, oţetul şi usturoiul se pun după gust. E de preferat să fie adăugate cu moderaţie şi să fie completat gustul în timpul mesei. Pătrunjelul tocat se adaugă în farfurie când e servită ciorba rădăuţeană. Ardeiul iute nu trebuie să lipsească.

Ludivine, soția golgeterului Payet, ești DIVINĂ! Ce femeie frumoasă! Oare pentru ea a înscris francezul aseară? GALERIE ... Mirele a luat-o deoparte și a rugat-o să se schimbe! Cum s-a putut îmbrăca o tânără la propria nuntă! Invitații au răma...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x