Antena Căutare

Green Lake, minunea din Austria. Vara, lac de 10 metri. Iarna, parc perfect uscat

Green Lake - Lacul Verde din Austria este o adevărată minune a naturii și una dintre cele mai mari atracții turistice ale lumii. Locația, aspectul și aerul curat atrag turistii, ca un magnet, în zona munților Hochschwab.

Green Lake - Lacul Verde din Austria este o adevărată minune a naturii și una dintre cele mai mari atracții turistice ale lumii. Locația, aspectul și aerul curat atrag turistii, ca un magnet, în zona munților Hochschwab.

Lacul este un parc subacvatic, asemănător celor de la suprafață. Este un fenomen natural, extraordinar, unic în lume, datorită culorii sale de smarald, cu care te impresionează.

Undeva la poalele Munților Hochschwab, aproape de orașul Tragoess, Styria, dai peste Green Lake. Acesta este jumătate de an parc, iar cealaltă jumătate de an devine lac de munte. În lunile reci de iarnă, zona este uscată, lăsând turiștii să facă drumetii montane.

Atunci când vremea se încălzește, iar gheața și zăpada încep să se topească, parcul este inundat și devine un loc accesibil doar scafandrilor. Primăvara și vara, apa ajunge și la o adâncime de 10 metri și căpătă tentă verde, datorită vegetației existente. Vizibilitatea este extraordinară, apa fiind cât se poate de limpede.

"Sub apă, am avut impresia că înot într-o lume magică, așa de frumos a fost. Să înot printre flori, iarbă verde, stânci și copaci a fost ca și cum aș fi trăit un basm", a povestit un turist, citat de dailymail.co.uk.

Pe la sfârșitul lui iulie, când apele încep să se retragă, vechile cărări montane "ies la suprafață". Astfel, autoritățile au amenajat aici un parc subacvatic, special pentru turiști. Și dacă nu l-ai vizitat până acum, ar fi timpul să o faci. Este unul dintre locurile pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Odată ajuns acolo, te poți așeza liniștit lângă un trunchi de copac, pe una dintre băncuțele amenajate... sub apă. Ce ți-ai mai putea dori?

Flora nu este foarte ofertantă din cauza fundului stâncos al lacului, însă poți admira trunchi imenși de copaci și pajiști subacvatice verzi. Imaginile sunt spectaculoase, desprinse, parca, din povești. Încă o dovadă că natura nu încetează să ne surprindă, oferind o explozie de bucurie pentru toate simțurile umane.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De ce a blurat Google Street View această imagine. "Era la duș și a tras draperia?!"... Imagini de-o emoție aparte! A căutat timp de zece zile sub dărâmături. Ultimul câine salvator din 11 septembrie 2001, ră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x