Antena Căutare

Ți-ai tras curcubeu? Află cum și-a bătut joc de tine Facebook! A făcut experimente fără ca tu să știi!

Peste un milion de oameni și-au schimbat poza de profil de pe facebook în culorile curcubeului, pentru a susține căsătoriile între homosexuali. A fost, însă, o idee originală?

Peste un milion de oameni și-au schimbat poza de profil de pe facebook în culorile curcubeului, pentru a susține căsătoriile între homosexuali. A fost, însă, o idee originală?


Potrivit Daily Mail, ideea ”Celebrate Pride” a fost doar un instrument pentru a ajuta Facebook-ul să realizeze teste psihologice pe utilizatori.
Omul de știință Cesar A. Hidalgo a postat pe rețeaua de socializare un mesaj ce a stârnit numeroase controverse, alături de noua fotografie de profil: “Acesta este probabil un experiment al Facebook-ului. Întrebare: cât timp le va lua oamenilor să își schimbe poza de profil la loc?”


Experții susțin că prin acest instrument, FB a fost capabil de a obține o înțelegere mai bună a felului în care își poate influența utilizatorii. ȘI nu ar fi prima oară! În 2013 s-a publicat un studiu în care se urmărea ce îi influențează pe utilizatori să își schimbe poza de profil cu una în care apărea semnul egalului, în ideea de a susține minoritățile sexuale.


Suzy Moat, profesor-asistent la Școala de Afaceri Warwick, a afirmat că este normal ca Facebook să conducă cercetări pe baza influenței comportamentului. Totuși, aceasta a admis faptul că este de înțeles dacă utilizatorii se vor supăra din această cauză. Facebook a negat aceste reclamații. Un purtător de cuvânt al site-ului a precizat pentru DailyMail.com: “Acesta nu a fost un experiment ori un test, ci mai degrabă o modalitate prin care oamenii își pot arăta susținerea pentru comunitatea LGBT. Scopul nu este de a obține informații despre oameni.”

Așadar, răspunsul final nu este unul clar. În mod evident, orice mișcare de masă, fie ea și în social media, spune multe despre individ și societate deopotrivă. Deși suntem în secolul XXI și avem la dispoziție studii și dovezi științifice ale faptului că există gene care influențează orientarea sexuală, faptul că îți asumi public fie doar susținerea, e un act de curaj, care vine la pachet cu multe riscuri. Chiar dacă cei de la Facebook nu au intenționat efectuarea unui experiment, au la dispoziție toate mijloacele pentru a-l efectua.

"La un an de la dureroasa despărțire, a revenit în viața mea: Ce mai faci?, mi-a apărut pe telefon". Ce s-a în... O balerină din București a uimit oameni din întreaga lume cu apariții diafane! Imaginile circulă deja pe tot internetul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x