Antena Căutare

Imagini nemaivăzute: Peste 8.400 de fotografii din misiunile NASA pe Lună au fost făcute publice

Un proiect inedit aduce în faţa pasionaţilor de astronomie o galerie umitoare cu imagini surprinse în timpul misiunilor NASA pe Lună.

Imagini nemaivăzute: Peste 8.400 de fotografii din misiunile NASA pe Lună au fost făcute publice Galerie
Imagine de pe Lună | www.flickr.com

Un proiect inedit aduce în faţa pasionaţilor de astronomie o galerie umitoare cu imagini surprinse în timpul misiunilor NASA pe Lună.

Acesta este numit "Project Apollo Archive" şi cuprinde peste 8.400 de imagini din timpul misiunilor Apollo, acestea fiind disponibile online pe platforma Flickr. Fotografiile au fost făcute de astronauţi atât pe suprafaţa Lunii, cât şi în drumul către satelitul natural al Pământului.

Sursa foto: www.flickr.com

Întregul proces a durat mai bine de zece ani, conform coordonatorului acestui proiect, Kipp Teague, care susţine că rescanarea materialelor a început în jurul anului 2004.

Iniţiativa vine în continuarea proiectului "Apollo Lunar Surface Journal", însă acum imaginile digitalizate şi postate online sunt needitate şi la o rezoluţie mai înaltă, de 1800 dpi, scrie mediafax.ro.

www.flickr.com

Arhiva Apollo postată online urmează să fie completată cu noi materiale pe care coordonatorul proiectului speră să le obţină în viitorul apropiat.

Mai multe imagini spectaculoase vedeţi AICI!

Topul zodiilor care nu ştiu să iubească! Ai grijă atunci când eşti în preajma lor... Urmează o perioadă cu schimbări foarte mari! Află care sunt zodiile cu NOROC la BANI în săptămâna 5-11 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x