Antena Căutare

Închisoarea Doftana, de la glorie la declin! Aici Ceaușescu a devenit bâlbâit! Deținuții nevinovați au aruncat un blestem crunt asupra locului!

Pe 29 iunie este Ziua Penitenciarelor, prilej ce aduce în prim plan și istoria neștiută a Închisorii Doftana, locul în care a fost deținut Nicolae Ceaușescu, iar deținuții nevinovați au aruncat un blestem crunt.

Pe 29 iunie este Ziua Penitenciarelor, prilej ce aduce în prim plan și istoria neștiută a Închisorii Doftana, locul în care a fost deținut Nicolae Ceaușescu, iar deținuții nevinovați au aruncat un blestem crunt.

Se află în localitatea Teleaga din județul Prahova. A fost dată în folosință în anul 1895, pe vremea regelui Carol I. Până în 1960 aici au fost încarcerați deținuții politici, alături de cei de drept. După aceea, oficialii comuniști au decis să transforme locul într-un muzeu, iar după 1990, locul a ajuns în paragină.

Pentru cei care nu știu, printre cei mai cunoscuți deținuți au fost Nicolae Ceaușescu (comunist), Gheorghe Gheorghiu-Dej (comunist), Horia Sima (legionar), Corneliu Zelea Codreanu (legionar) și Alexandru Moghioroș (comunist).

Era supranumită „Bastilia din România”, căci se spune că nimeni nu reușea să evadeze de aici.

Arsenie Boca, întâlnire SECRETĂ cu Nicolae Ceaușescu! Mărturii CUTREMURĂTOARE despre ceea ce a URMAT!

Locul unui blestem

Aici, numeroși deținuți au fost torturați, încarcerați sau uciși într-un mod extrem de violent. Ceea ce este cu adevărat surprinzător este faptul că localnicii povestesc cum uneori, pe timpul nopții, se aud sunete inexplicabile și tot felul de voci bizare.

Legenda spune că deținuții nevinovați ce au fost închiși la Doftana au aruncat un blestem asupra acestui loc.

(Sursa: frontpress.ro)

Nicolae Ceaușescu și un „Secret de Stat” de care sovieticii s-au temut! Operațiunea ultrasecretă de care nimeni nu a știut până azi!

Nicolae Ceaușescu, bătut crunt la Doftana

În perioada 1936-1938, Nicolae Ceaușescu a fost deținut la Doftana, acuzat fiind de propagandă comunistă.

Se pare că Nicolae Ceaușescu nu a fost bâlbâit din naștere, ci s-a ales cu acest defect de vorbire în urma detenției de la Doftana.

Prins că fură din suplimentul de mâncare al unui coleg bolnav de celulă, Nicolae Ceaușescu a fost pedepsit cu o bătaie cruntă, în urma căreia i-a rămas defectul de vorbire.

(Sursa: muntenia-news.ro)

Doftana, de la închisoare la muzeu pentru comuniști

După război, închisoarea a fost transformată în muzeu. Uneori, comuniștii veneau aici pentru a rememora anii de detenție și lupta în ilegalitate.

Alteori, viitorii pionieri erau aduși aici pentru ceremonia de primire a cravatei roșii și de depundere a jurământului.

Când Nicolae Ceaușescu își anunța vizita, pe treptele închisorii se punea covorul roșu și aveau loc întruniri de partid și se vizionau documentare.

Nicolae Ceauşescu şi cele mai mari secrete ale sale! Adevărul despre salariul lui şi ce făcea în timpul liber

De la glorie la declin

După Revoluție, toți angajații muzeului au fost concediați. Oamenii au venit și au furat tot ce se putea lua: uși, țigle, paturi, cărămizi. Arhiva cu diferitele documente comuniste sau cărțile lui Lenin și ale lui Stalin au căzut pradă șobolanilor.

Autoritățile locale au încercat apoi să revitalizeze locul și să dea fostei închisori o trebuință. Unii au fost de părere să se construiască aici un hotel de lux sau o discotecă. Cea mai îndrăzneață dintre propuneri a fost aceea de a transforma locul într-un bordel.

Doftana mai păstrează azi doar urma unei istorii (Sursa: moodoptimize.me)

Nu s-a luat nicio măsură, iar locul a ajuns în paragină. Autoritățile au lăsat ca locul să ajungă o adevărată ruină. Mulți turiști vin să vadă locul, dar nimeni nu intră, din cauza riscului de prăbușire.

Pe locul unde cândva pășea „Căpitanul” sau Nicolae Ceaușescu făcea diferite festivități astăzi se joacă paintball.

(Sursa: lataifas.ro)

Dezastru la mormântul lui Arsenie Boca! Locul în care credincioșii își caută liniștea a ajuns o groapă de gunoi și restu... 90% pică acest TEST înșelător! Tu știi ce număr lipsește?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x