Antena Căutare

Istoria unui mesaj celebru. De unde a inceput isteria "Keep Calm and Carry On"

In ultimii ani, internetul s-a umplut de mesaje de genul "Keep Calm and Carry On" si de derivatele acestuia. Insa, putini stiu ca acesta a aparut in Marea Britanie, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

"Keep Calm and Carry On" ("Pastreaza-ti calmul si mergi mai departe") a fost un mesaj motivationat creat de guvernul britanic in 1939, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. El avea menirea de a ridica moralul cetatenilor britanici, dupa atacurile care au facut numeroase victime si a distrus orase intregi.

Pentru a fi usor de retinut, a fost utilizat un design simplu. Mesajul "Keep Calm and Carry On" a fost scris cu litere albe pe un fundal rosu. Posterului i s-a adaugat si "coroana", un simbol al monarhiei.

Desi a fost printat in peste 2,5 milioane de exemplare, posterul nu a mai fost distribuit catre public.

In anul 2000, Stuart Manley, proprietarul unui anticariat din orasul Alnwick, a descoperit unul dintre postere, intr-o cutie cu carti vechi cumparate de la o licitatie. Manley l-a inramat si l-a atarnat pe un perete al librariei. Pentru ca s-a bucurat de admiratia tuturor celor care ii treceau pragul, barbatul a inceput sa vanda copii ale posterului. Mesajul a devenit rapid celebru si a fost utilizat de numeroase companii pentru o gama larga de produse.

In Marea Britanie, au mai fost descoperite doar 15 postere originale.

In 2012, Manley a publicat o scurta istorie a mesajului care a devenit celebru pe internet. Totusi, in timp, mesajul a fost trivializat si a suferit numeroase modificari. Astazi, internetul este plin de imagini care ridiculizeaza mesajul initial.

Impresionant! Asa arata cea care nu are o mana si a intrat in competitia pentru titlul de Miss America... Cea mai scumpa rulota din lume este acoperita cu aur si costa 3 milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x