Antena Căutare

"Life of Pi" e o nimica toată! Tragica poveste a unei familii care a avut un leu drept animal de companie

Totul s-a întâmplat acum 46 de ani, adică cu mai bine de cinci decenii în urmă. O poveste care a demonstrat încă o dată că prietenia dintre oameni şi animale poate depăşi graniţe, prejudecăţi şi poate releva ce are o fiinţă mai frumos înlăuntrul ei!

Totul s-a întâmplat acum 46 de ani, adică cu mai bine de cinci decenii în urmă. O poveste care a demonstrat încă o dată că prietenia dintre oameni şi animale poate depăşi graniţe, prejudecăţi şi poate releva ce are o fiinţă mai frumos înlăuntrul ei!

În 1970, în Uniunea Sovietică de atunci (în orașul Baku – n.r. azi, Azerbaijan) trăia o familie care a decis ca în apartamentul ei să crească un pui de leu. Un puişor orfan, rămas în grija îngrijitorilor de la grădina zoologică din oraş. În mod ironic, leu. Capul familiei, pe care, în mod ironic, îl chema Leo ( Leu în limba rusă – n.r.) și care era de profesie arhitect, s-a hotărât într-o zi să adopte puiul de leu.

Un leu care a întregit o familie

Arhitectul a luat puiul acasă şi animalul s-a integrat perfect în familie. Cei doi copii îl iubeau mai mult ca orice şi erau încântaţi că ei cresc un leu, şi nu doar un căţeluş sau o pisicuţă, întocmai ca alţi colegi de la şcoală. În timp, puiul de leu şi-a pierdut ferocitatea specifică animalelor sălbatice, devenind extrem de docil şi paşnic faţă de oameni.

În mai puțin de un an, i-a crescut și coama care îi acorda într-adevăr statutul de rege al animalelor. A fost botezat King.

Au vrut să-l ducă înapoi la grădina zoologică

La un moment dat, pentru că puiul devenise leu în toată firea, familia arhitectului s-a gândit să îl returneze grădinii zoologice, dar angajaţii a comunicat familiei că leul se comportă întocmai ca o pisică şi că cel mai bine i-ar fi unde a crescut.

Între timp, King chiar devenise regele întregului apartament. Familia ajunsese să pună plase din oțel inoxidabil pe balcon, astfel încât animalul să nu poată evada de la etajul doi al apartamentului lor, și totuși să se poată plimba liber prin spațiul respectiv.

”Dacă se plictisea, se urca în patul nostru, ne împingea jos din pat, pe mine sau pe soțul meu, dormea acolo până dimineața. De asemenea, copiii făceau ce voiau cu el – îl călăreau ca pe un ponei, îl trăgeau de mustăți, însă el nu reacționa mânios niciodată”, a povestit Nina, soţia arhitectului.

„King era un animal foarte prietenos. L-au luat de mic, iar atunci avea labele din față paralizate. Familia îi masa lăbuțele în continuu, până a început să meargă singur… iar el se comporta ca o pisică obișnuită. Singura lui problemă era aceea că era mare amator de a linge musafirii, iar limba lui era ca un șmirghel. Însă atunci când era certat un pic, se retragea în colțul său ori pe raftul de sus, unde era culcușul lui”, şi-a adus aminte un cunoscut al celor doi.

Impulsionaţi de vecini, cei doi soţi au început să "exploateze" animalul, ducându-l tot mai des la filmări şi spectacole. Astfel, King a reuşit să participe la câteva filme sovietice foarte populare. Acest fapt a permis familiei să călătorească mult și să facă astfel cunoștință cu celebrități – vedete de cinema, regizori, și nu în ultimul rând, să câștige venitul suplimentar necesar pentru creșterea unui astfel de animal.

King a devenit vedetă

Cu toate acestea, povestea a avut un final tragic. Într-o zi, familia a sosit pentru o filmare în Sankt Petersburg, iar peste noapte leul a fost cazat într-o şcoală. Cei care participau la filmare și-au luat precauțiile necesare: o mașină echipată special cu portavoce a făcut turul cartierului și a anunțat despre existența leului în școală, astfel încât să se evite zona respectivă.

De curiozitate, un cuplu de studenţi din staff-ul producţiei au mers să îl vadă de aproape. După ce i-au invadat teritoriul felinei, tânărul a început să-l provoace, imitând o maimuţă.

Chiar mai devreme, în ziua respectivă, leul fusese dresat pentru o scenă din film în care oamenii imită o maimuță, apoi el îi fugărește și își pune labele pe umerii lor, apoi el trebuia să plece, conform scenariului. Astfel încât leul era deja dresat. Drept urmare, a împins geamul și a fugit către tânăr. Acesta a fost trântit la pământ, un polițist, care ieșise din tură, trecea prin zonă și, auzind strigătele fetei, a început să tragă în animal. King a murit împuşcat.

Se spune că familia a mai adoptat apoi un alt pui de leu şi o pumă, cert e că viaţa lui King ar putea fi oricând sursă de inspiraţie pentru marii regizori ai lumii.

Sursă: Ilyke.com

Își iubea enorm soțul, dar după un mariaj de 13 ani, acesta a murit. În timpul înmormântării femeia i-a aflat marele sec... Voia să-și aprindă o țigară, dar nu avea cu ce. Așa că a scos o priză din perete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x