Antena Căutare

„Maldive de Cluj”, locul spectaculos ajuns o ruină: „Lacul e plin de mizerie, deși e ca o Lagună Albastră!”

La 40 de kilometri de Cluj e Paradisul! Un lac artificial, cunoscut ca “laguna albastră”, spectaculos prin culoarea apei sale și prin dunele sălbatice care-l înconjoară.  Minunăția naturii se află în comuna Aghireșu. Culoarea sa caracteristică e dată de caolinul din apă: lacul s-a format pe locul unei foste exploatații de argilă albă, din apă de ploaie.

La 40 de kilometri de Cluj e Paradisul! Un lac artificial, cunoscut ca “laguna albastră”, spectaculos prin culoarea apei sale și prin dunele sălbatice care-l înconjoară. Minunăția naturii se află în comuna Aghireșu. Culoarea sa caracteristică e dată de caolinul din apă: lacul s-a format pe locul unei foste exploatații de argilă albă, din apă de ploaie.

Din păcate, destinația turistică e lăsată în paragină de decenii de către autorități, chiar dacă e lăudată de toată lumea.

Cum e posibil să avem „Maldive de Cluj” și să nu avem parte de acest paradis?

Ignoranța autorităților, faptul că în zonă nu s-a investit niciun leu în amenajări turistice, lipsa investitorilor: toți acești factori au transformat „Maldivele de Cluj” într-un loc frumos, dar izolat. Peisajul este unul de-a dreptul fascinant, dar ce folos?

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Exploatarea aparținea minei Aghireșu, care a fost inundată de izvoarele subterane, iar gropile excavate au fost acoperite, în parte, cu apă. Aceasta face ca decorul să fie cu adevărat desprins dintr-un film de tip Discovery : lacul de culoare azurie se remarcă într-un deșert de dune, foste excavații.

Mizerie și potențial turistic uriaș


Ca să ajungeți la lac, însă, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare: drumul e plin de hârtoape – e un drum de exploatație minieră – și chiar și așa, o bună parte din distanță trebuie parcursă pe jos.

“Lacul e plin de mizerie, deși ca o Lagună Albastră, pentru că lumea merge pe acolo și e periculos, în unele locuri adâncimea depășește 15 metri; drumul e circulabil când e timp frumos”, a spus viceprimarul comunei.

Irina, mama care a născut, în trei ani, 2.500 de copii! ”N-am făcut nimic glorios. Mi-am justificat existența!”... 23 august, Ziua Internautului. Se împlinesc 25 de ani de când stăm pe internet. Habar nu aveai ce legătură există între ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x