Antena Căutare

Manualele comunismului au dat generația de aur: Abecedarul, întâia noastră carte

Cine îşi aminteşte de iedul lui Tudor de la pagina 56? Ajunsesem deja la litera "D" din alfabet. Învăţam cu spor să scriem. Eram în clasa I...

Cine îşi aminteşte de iedul lui Tudor de la pagina 56? Ajunsesem deja la litera "D" din alfabet. Învăţam cu spor să scriem. Eram în clasa I... Nu aveam nici touch, nici taste şi cunoşteam prea bine mirosul de tipar al filelor.

Multe s-au schimbat de atunci! Cu fiecare an care a trecut, Abecedarul drag a fost reeditat sub alte şi alte forme, până când i-a rămas doar urma.

Astăzi, în şcoli, urmează să se introducă sistemele electronice de scriere. Astăzi, mulţi dintre copii au acasă o tabletă, un laptop sau un calculator.

Tehnologia a avansat, însă amintirile stau neclintite în minţile celor care ne-am început formarea ca oameni cu această care.

Pe manualul.info, găsim manuale tipărite în anii 70 și 80, în ediție electronică. Abecedarul clasei I, din 1982, se deschide, desigur, cu fotografia mult iubitului conducător, Nicolae Ceaușescu. Ca mai apoi, să putem intona cu pasiune, urmărind versurile din carte, "Trei culori", Imnul Republicii Socialiste România.

Și de cartea de Matematică de clasa I ne aducem aminte. Coperta cu scări a fost imaginea pe care mulți dintre noi am văzut zile la rând, pe vremea când mergeam la școală cu număr matricol și cravata de pionier.

Vă invităm la un exerciţiu de memorie. Vouă ce pagină din manualele vechi v-a rămas în mine?

Au rămas în istorie pentru totdeauna, însă, cândva, au fost oameni obişnuiţi: Care au fost viciile autorilor pe care i-a... OZN prăbuşit într-un lac din Canada? IMAGINEA CARE A LUAT CU ASALT INTERNETUL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x