Antena Căutare

Marijuana provoaca incalzirea globala

Americanii care cultiva marijuana acasa, consuma 1% din cantitatea de electricitate folosita in intreaga tara si elibereaza anual in atmosfera 17 milioane de tone cubice de dioxid de carbon. Asa arata o statistica recenta din Statele Unite, realizata de analistul Evan Mills, specialist al Laboratorului National Berkeley, informeaza San Francisco Business Times.

Mills amai constatat ca, de cand statul California a autorizat productia medicala de marijuana, in 1996 (aproximativ 400.000 de producatori), consumul de electricitate pe cap de locuitor numai din comitatul Humboldt (unde sunt cei mai multi producatori) a crescut cu 50%, comparativ cu alte regiuni din acest stat.

Calculele analistului arata in continuare ca pentru a se produce 17 miloane de tone cubice de dioxid de carbon pe an, se consuma energie in valoare de 5 miliarde de dolari. Adica echivalentul productiei a sapte mari uzine de electricitate sau al unui milion de gospodarii sau al cantitatii de gaze cu efect de sera rezultate din arderea combustibililor de 1 milion de masini.

Citeste si Jurnalul

FOTO: constructingagreenway.wordpress.com

VIDEO! Nea Ica - contorsionist la 81 de ani... Dosar FBI: 8.000 de vaci, rapite si mutilate de extraterestri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x