Antena Căutare

Masti romanesti si costume populare la Carnavalul de la Venetia!

Romania va fi in centrul atentiei, in acest an, la marele carnaval de la Venetia. Pentru ca tema evenimentului este "Bucurati-va de culoare", organizatorii s-au gandit sa puna la cale o expozitie cu costume populare romanesti.

Printre mastile spectaculoase si multicolore care vor invada strazile si canalele Venetiei vor fi si altfel de costumatii. Si unele suta la suta romanesti. Asta daca turistii romani vor sa intre in atmosfera de carnaval in stil autentic romanesc, cu masti si porturi populare.

Cert e ca ele vor fi expuse la loc de cinste intr-un muzeu din centrul Venetiei, pe toata perioada carnavalului. Expozitia intitulata "Romania: costume si masti populare la nunti" se va deschide pe 2 februarie. La marea deschidere va fi prezent si mesterul Paul Buta, care va face demontratii publice despre cum se fac mastile populare romanesti.

Editia carnavalului din acest an are drept slogan: "Bucurati-va de culoare"... si de apa, spun cu ingrijorare autoritatile italiene, pentru ca in aceste momente Venetia e inundata.

Nivelul variaza intre cativa milimetri si 25 de centimetri, in Piata San Marco, zona cea mai joasa din oras. Venetienii, aflati in prag de carnaval, au instalat imediat pontoane de lemn pentru turisti. Ei spera totusi ca pana maine, cand incep festivitatile, totul sa revina la normal.

Rocky Balboa din Banatul sarbesc: Statuia ridicata pentru a face un brand dintr-un sat defavorizat... Matinalul Razvan a cantat din fluier la Neatza, iar Gelu Voicu l-a acompaniat! Vezi ce a iesit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x