Antena Căutare

Migrena a facut-o pe o englezoaica sa vorbeasca doar cu accent frantuzesc

Kay Russell, o britanica in varsta de 49 de ani, din estul Angliei, a trecut printr-o experienta...inedita. In urma unei migrene puternice a ajuns sa sufere de Sindromul Accentului Strain - o afectiune rara care face ca persoana respectiva sa vorbeasca natural intr-un alt accent decat cel pe care l-a avut pana in momentul migrenei.

Kay vorbeste acum curent engleza cu accent francez. Mai mult, uneori, foarte rar insa, accentul britanicei suna ca si cum femeia ar proveni din Europa de Est.

In lume exista doar cateva zeci de cazuri in care oamenii care au avut migrene puternice au inceput apoi sa foloseasca un alt accent in vorbirea curenta.

In 2006, o alta femeie din Marea Britanie s-a trezit intr-o dimineata, dupa un atac puternic din partea migrenelor, vorbind in accent jamaican.

Pentru Kay insa aceasta situatie nu este amuzanta: ea a trebuit sa faca fata presiunii psihologice legata de faptul ca se simte o "alta persoana". Uneori insa ea glumeste spunand ca "ma gandesc sa dau anunt in ziar, sa ma caut la persoane disparute, poate ma voi regasi intr-o buna zi".

Foto: mirror.co.uk

VIDEO! Berlin: Soferii au "desenat" cu rotile intr-o intersectie cu 500 de litri de vopsea... VIDEO! Coreea de Sud: Spectacol inedit sub apa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x