Antena Căutare

NASA a descoperit 140 de planete de marimea Pamantului

Misiunea Kepler a NASA a descoperit 140 de planete cu aceeasi marime ca a Pamantului, informeaza vesti.ru. Conform acestei surse, aceste descoperiri fac ca speranta astronomilor, de a descoperi viata pe alte planete, sa creasca simtitor

Descoperirile au fost realizate cu ajutorul lui Kepler, observator spatial care are sarcina de a descoperi planete similare Pamantului. In prezent, Kepler urmareste peste 145.000 de stele din trei constelatii din Calea Lactee. Astfel, scrie vesti.ru, 140 dintre aceste corpuri ceresti par sa fie de o marime similara cu cea a Terrei.

Sursa citata spune ca specialistii NASA sustin ca „este posibila inclusiv calcularea temperaturii de la suprafata planetelor, lucru care poate stabili daca ele sunt sau nu locuibile". Pana in prezent, cel putin din informatiile oficiale, nu se cunostea despre existenta vreunei planete care sa ofere speranta sustinerii vietii.

„In galaxia noastra exista circa 100 de planete locuibile. In urmatorii doi ani sper sa descoperim macar 60 dintre ele", sustine Dimitar Sasselov, cercetator in cadrul misiunii Kepler.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: dsc.discovery.com

VIDEO! Primul om cu transplant total de fata a aparut in public... Descoperire: Cod de lege vechi de 3700 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x