Antena Căutare

NASA exclude o posibila coliziune cu asteroidul Apophis, in 2036

Putem sta linistiti, cel putin in urmatoarele doua decenii. Oamenii de stiinta de la NASA au exclus posibilitatea unei coliziuni cu asteroidul Apophis, in urma unor calcule efectuate de curand.

NASA exclude o posibila coliziune cu asteroidul Apophis, in 2036
| Hepta.ro

Cercetatorii estimasera, in anul 2004, atunci cand au descoperit asteroidul Apophis, ca sansa unei coliziuni ar fi de 2.7%. Un procent destul de mare, mai ales in cazul unui impact catastrofal! Insa ultimele calcule infirma acest scenariu apocaliptic. Pana in 2036 nu va avea loc nicio coliziune, oamenii de stiinta fiind absolut siguri ca planeta Pamant este in siguranta.

"Gratie noilor date furnizate de observatoarele astronomice Magdalena Ridge din New Mexico si Pan-STARRS de la Universitatea Hawaii, dar si cu ajutorul unor date recente furnizate de radarul Goldstone, am exclus intr-adevar posibilitatea unui impact dintre Terra si Apophis in 2036", a explicat, pe site-ul NASA, Don Yeomans, directorul programului de monitorizare a corpurilor ceresti care trec prin apropiere de Terra.

Mai mult, a adaugat el, “riscul de impact este de acum mai mic de unu la un milion, fapt care ne permite sa excludem efectiv scenariul unui impact cu Terra in 2036”.

Mai multe detalii, in Income Magazine

foto: Hepta.ro

Protestatar pur-sange: Cezar Avramuta continua sa fluture tricolorul in Piata Universitatii!... Romanul Valentin Gogu, cel mai vestit frizer din New York!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x