Antena Căutare

O femeie a găsit o pisică cu aripi. Cum arată animalul bizar care a uimit internetul | VIDEO

O femeie a găsit o pisică cu ”aripi” și a împărtășit imaginile în social media. Mulți au fost uimiți să vadă extremitățile animalului și s-au întrebat cum au apărut.

colaj de imagini cu o pisica neagra cu aripi Galerie
O femeie a găsit o pisică cu ”aripi” și a împărtășit imaginile în social media. Mulți au fost uimiți să vadă extremitățile animalului și s-au întrebat cum au apărut. | Shutterstock.com si captura Tiktok

În social media circulă un clip cu o pisică neagră, ce pare a avea aripi. Internauții au fost scandalizați de imagini și s-au întrebat care e motivul pentru care animalul are acele formațiuni.

Citește și: Orașul unde trăiesc doar femei. Cum au ajuns să devină mame multe dintre ele

O femeie a găsit o pisică înaripată. Cum arată animalul bizar, care a uimit internetul

Clipul cu o femeie care mângâie o pisică înaripată a ajuns viral în social media. Animalul bizar stă să îi fie atinse ”aripile” și pare foarte blând.

Imaginile de impact au fost comentate intens pe Tiktok. În vreme ce unii s-au gândit că sunt trucate, alții s-au întrebat ce i s-ar fi putut întâmpla de i-au crescut ”aripi”.

Specialiștii susțin, însă, că nu sunt dovezi că o pisică mutant, cu aripi funcționale, a existat vreodată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: A renunțat la un aliment banal și a slăbit subit 50 de kg. Povestea spectaculoasă a bărbatului care cântărea 300 de kg

De ce unele pisici sunt ”înaripate”

Există trei cauze diferite care duc la apariția aripilor la pisici. Cea mai frecventă este cauzată de îngrijirea necorespunzătoare a blăniței, mai ales în cazul pisicilor cu blana lungă.

Formațiunile pot apărea și la animăluțele cu blană scurtă, căci firele ce cad aderă la cele carecresc. ”Aripile” pot fi foarte inconfortabile pentru pisică și pot adăposti murdărie, fecale și paraziți.

Din fericire, acestea pot fi rase sau tăiate de către medicul veterinar. Totuși, cele mai multe pisici ”înaripate” sunt cele cu blana scurtă.

A doua explicație este că unele pisici dezvoltă aripi pentru că suferă de o afecțiune a pielii numită astenie cutanată felină, care este legată de sindromul Ehlers-Danlos la oameni.

Citește și: Ce mesaj revoltător a putut primi un client care a comandat un vin la restarant și a vrut și gheață

La pisicile ”înaripate” cu această afecțiune, pseudo aripile apar doar pe umeri, coapse sau pe spate. Interesant este că unele animale pot să miște aceste excrescențe, lucru care sugerează prezența țesutului neuromuscular, care nu este prezent doar în aglomerările de blană.

O altă cauză este o mutație care duce la apariția membrelor suplimentare. Aceste excrescențe nefuncționale sau slab funcționale ar fi acoperite cu blană și ar putea semăna cu niște aripi.

În ultimii ani, au existat 138 de cazuri de animale despre care s-a spus că ar fi pisici înaripate. Unele dintre ele aveau doar smocuri de blană împletită, în timp ce altele erau cazuri clare de astenie cutanată sau membre suplimentare.

Nu există nicio dovadă a existenței unor aripi în adevăratul sens al cuvântului, cum nu există niciun motiv științific pentru a crede că un astfel de lucru este posibil.

A renunțat la un aliment banal și a slăbit subit primele 50 de kg. Povestea spectaculoasă a bărbatului care cântărea 300... Orașul unde trăiesc doar femei. Cum au ajuns să devină mame multe dintre ele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x