Antena Căutare

O femeie a născut șase bebeluși în zece minute. Cazul extrem de rar a uluit o comunitate întreagă de medici

O femeie din Brazilia a adus pe lume șase copii în doar zece minute. Iată imaginile inedite din timpul nașterii!

O femeie a născut șase bebeluși în zece minute. Cazul extrem de rar a uluit o comunitate întreagă de medici
O femeie a născut șase bebeluși în zece minute. Cazul extrem de rar a uluit o comunitate întreagă de medici | Captură Facebook

Mămica din Brazilia, pe numele ei Quezia Romulando, a reușit să uimească toate cadrele medicale din lume, după ce a născut șase bebeluși în doar zece minute. Și se pare că primul bebeșul a fost atât de mic, încât putea fi cuprins în palma medicului, potrivit mirror.co.uk. Iată cum se simt mama și cei șase copii în prezent!

Citește și: Acest bebeluș s-a născut cu o afecțiune rară care îl face să arate precum Hulk. Medicii nu i-au dat nicio șansă

Cazul femeii care a adus pe lume șase copii în zece minute

Quezia și soțul ei, Magdiel Costa, în vârstă de 31 de ani, au descoperit în luna aprilie a acestui an că femeia este însărcinată cu sextupleți. Cuplul mai avea deja o fetiță în vârstă de cinci ani pe nume Eloa.

La aflarea veștii că vor mai avea încă șase copii, cei doi părinți au decis să își renoveze casa pentru a crea toate condițiile, mai ales că tatăl este și tâmplar.

Pe data de 7 septembrie, Quezia a fost supusă cerclajului uterin, iar aproximativ patru săptămâni mai târziu a ajuns la spital pentru cezariană. Se pare că 32 de specialiști, inclusiv doctori, asistente și kinetoterapeuți, au făcut parte din echipa care au adus pe lume sextupleții, la doar 27 de săptămâni, potrivit mirror.co.uk.

Deși la început au întâmpinat mici probleme respiratorii, unul dintre ei fiind intubat, cei șase bebeluși au fost declarați perfect sănătoși. Ei poartă numele Theo, Matteu, Lucca, Henry, Eloa, și Mayte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cazul amintește de cele șase surori din Liverpool care s-au născut în același timp

Acest caz aduce aminte de cele șase surori care s-au născut în anul 1983, la Liverpool, ele fiind primele sextuplete supraviețuitoare din lume, potrivit mirror.co.uk. La acea vreme, ele au fost ținute într-o unitate specială pentru copii timp de șase săptămâni.

Se estimează că, anual, se nasc zece perechi de sextupleți în întreaga lume. Perioada de sarcină pentru sextupleți este mult redusă față de cele normale, fiind în jur de 26 - 27 de săptămâni, potrivit unei pagini online cu articole de specialitate.

Din fericire, însă, grație medicinei moderne, rata de supraviețuire a sextupleților a crescut foarte mult de-a lungul anilor.

Citește și: Specialiștii dezvăluie de ce este periculos să îi faci găuri în urechi copilului imediat după naștere

Un bărbat norocos! S-a trezit cu 122.000 de lire sterline în cont și a sunat la bancă. Răspunsul l-a uluit... Tânăra din Pakistan care a stârnit o isterie după ce s-a calificat la Miss Univers pentru prima dată în istorie. Cum ara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x