Antena Căutare

O fotografie cu evrei din lagarele naziste, folosita intr-o reclama la pastile pentru slabit

Un ziar din Estonia a publicat o reclama pentru pastile de slabit in care apare o fotografie cu mai multi evrei vlaguiti intr-un lagar de concentrare nazist. Fotografia a fost facuta in cel mai mare lagar din Germania, Buchenwald.

Reclama a aparut in publicatia Eesti Ekspress. Nu numai fotografia folosita in reclama este revoltatoare, ci si textul acesteia: „Unu, doi, trei... Pastilele pentru slabit Dr Mengele fac minuni pentru tine! Nu erau oameni grasuti la Buchenwald!”.

Organizatiile evreiesti au denuntat ziarul pentru publicarea reclamei in pagina umoristica a publicatiei. Aceasta a fost publicata cu intentia de a ironiza o reclama reala a unei companii de distributie de gaze din Estonia. Firma a folosit recent o imagine de la Auschwitz pentru a-si promova serviciile, alaturi de mesajul: „Munca te elibereaza”.

Compania a eliminat fotografia de pe site-ul oficial si a cerut scuze pentru folosire ei.

Foto: Daily Mail

Jucarii la moda pentru oamenii bogati: Iahturi de lux cu piscina retractabila si trambulina... 11 septembrie 2001. FOTOGRAFIILE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x