Antena Căutare

"O să fie măcel!" Profețiile călugărului român din Bucovina care și-a prezis moartea la 129 de ani

Pustnicul Zosima a murit în octombrie 2008, la vârsta de 129 de ani. Acesta a fost un sihastru ce nu a fost văzut de prea multă lume. De aceea oamenii cred că ar fi vorba doar despre o legendă şi că pustnicul Zosima nu ar fi existat niciodată.

Pustnicul Zosima a murit în octombrie 2008, la vârsta de 129 de ani. Acesta a fost un sihastru ce nu a fost văzut de prea multă lume. De aceea oamenii cred că ar fi vorba doar despre o legendă şi că pustnicul Zosima nu ar fi existat niciodată.

Se spune că acesta şi-a fi prezis moartea, cu data exactă, înainte cu un an și și-ar fi săpat singur groapa, fiind îngropat de Ioan Baron, ucenicul său. Ultima dorinţă a sihastrului a fost aceea de a nu-i fi pusă cruce deasupra mormântului pentru a nu şti nimeni unde este îngropat.

"O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău decât ţi-a spus părintele Pustnic. Roagă-te să te păzească Dumnezeu, că este greu de scăpat de ce o să fie. O să trăieşti şi o să vezi. Să te rogi lui Dumnezeu neîncetat”, i-ar fi spus Zosima ucenicului său.

Călugărul Zosima a trăit, până în anul 1959, la Mănăstirea Rarău, de unde a fost nevoit să plece, temându-se de comuniști. Nimeni nu a mai ştiut de el până în anul 2000, spunându-se că ar fi murit.

Articolul continuă după reclamă

Sursa: adevarul.ro

Atenție la fustă! Vântul poate fi cel mai mare adversar al femeilor cochete!... Mesajul viral scris de un român. Nimeni nu i-a mai blocat căile de acces când a citit ce scria pe hârtie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x