Antena Căutare

O vioara Stradivarius, de 1,4 milioane de euro, a fost recuperata intacta dupa trei ani de la furt

Obiectele de arta par sa fie tinta hotilor, insa de multe ori, fara prea mare succes. O vioara Stradivarius a fost recuperata in Marea Britanie, dupa ce fusese furata intr-un mod inedit, anum trei ani, in 2010.

Instrumentul muzical, estimat la o valoarea de 1,4 milioane de euro, i-a fost furat unei violoniste coreene, care se oprise in gara din Londra sa manance un sandvis.

Hotii, care ulterior au fost prinsi si condamnati, i-au sustras femeii si doua arcusuri in valoare de 78.000 de euro.

Surpriza a venit insa in momentul in care obiectul a fost recuperat intact, dupa trei ani de la furt. Politia britanica a anuntat ca valorosul obiect a fost gasit si ii va fi returnat violonistei, scrie The Independent.

Femeia a fost cea mai fericita atunci cand si-a recuperat vioara, despre care spune ca "facea parte din identitatea sa ca artist".

"A fost o incercare foarte dificila. Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. Cand mi-au dat vestea cea buna, nu-mi venea sa cred. Am trecut de la agonie la extaz. Sunt in al saptelea cer”, a declarat Min-Jin Kym, proprietara viorii.

"Ma gandeam tot timpul la acel furt si la responsabilitatea care imi revenea. Am cantat la acest instrument inca din adolescenta, facea parte din identitatea mea", a continuat artista in varsta de 35 de ani.

Instrumentul, realizat in 1696 de catre Antonio Stradivarius, a fost gasit pe o proprietate din Londra, in cutia originala, fara sa fi fost atinsa.

Foto: The Independent

"Fifty Shades of Grey", cea mai populara carte printre prizonierii de la Guantanamo Bay... FOTO! O mini-casa perfect utila si utilata. Tot ce ai nevoie in mai putin de opt metri patrati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x