Antena Căutare

Opere ale lui Picasso, descoperite in Franta

Nu mai putin de 271 de lucrari necunoscute ale lui Pablo Picasso, printre care tablouri, desene si schite, au fost descoperite in Franta, pe Coasta de Azur. Valoarea estimata a operelor se ridica la 60 de milioane de dolari, informeaza AFP.



Printre lucrarile descoperite se numara noua colaje cubiste, a caror valoare a fost estimata la 40 de milioane de euro, o acuarela din perioada albastra a pictorului, guase, litografii si portrete ale primei sale sotii Olga, informeaza publicatia franceza Libération.

Pierre Le Guennec, un fost electrician, acum in varsta de 71 de ani, a lucrat in locuinta artistului in 1973, anul in care Picasso a decedat. El a instalat sisteme de alarma in mai multe resedinte ale pictorului, in special in vila California din Cannes, unde au fost depozitate multe dintre caietele cu desene si schite ale artistului.

Desi batranul sustine ca lucrarile i-au fost oferite de Picasso, mostenitorii si expertii in arta insarcinati cu autentificarea lucrarilor au decis sa depuna plangere in justitie pentru furt si ascunderea unor opere de arta. Pe 5 octombrie, operele au fost confiscate si electricianul francez a fost arestat.

Fiul lui Pablo Picasso, Claude Picasso, a exclus posibilitatea ca tatal sau sa fi donat o cantitate atat de mare de desene: "El nu a facut niciodata acest lucru, iar aceasta ipoteza nu e plauzibila".

Foto: www.artnewsblog.com

VIDEO! Bebelus nascut cu un cap gigantic... VIDEO! Pui de ghepard devenit vedeta in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x