Antena Căutare

Picturi ale lui Hitler, scoase la licitatie si evaluate la 175.000 de euro

O colectie de picturi realizate de Adolf Hitler in 1908 va fi scoasa la licitatie in Marea Britanie, fiind evaluata de experti la circa 175.000 de euro, anunta "The Telegraph"

Legea interzice licitarea picturilor in mai multe state europene, precum Franta sau Austria, unde acest lucru ar echivala cu un act de glorificare a regimului nazist. Pentru ca multe case de licitatie sunt detinute de patroni evrei, acestea refuza sa aiba de a face cu picturile lui Hitler, mai spune pentru "The Telegraph" Richard Westwood-Brookres, de la Mullocks Auctions.

Picturile au fost descoperite într-un bufet dintr-un imobil din nordul Austriei, dupa ce acesta a fost cumparat de un avocat. Este vorba de peisaje rustice şi scene din viaţa rurala din perioada în care Adolf Hitler încerca, în zadar, sa fie admis la Academia de Arta din Viena.

Viitorul dictator era lipsit de orice venituri si isi castiga painea pictand peisaje si facand copii dupa cartile postale. Portretele nu erau deloc punctul forte al lui Hitler. "S-au facut multe cercetari pe tema respingerii sale la admiterea la Academie, care a fost considerată un punct de cotitură în istorie. Cercetatorii considera ca acest esec a stat la baza resentimentelor lui Hitler si a ajuns sa-l transforme intr-un monstru", spune Westwood-Brookers.

Sursa: historia.ro

Foto: mninter.net

VIDEO! Basescu nu e impresionat de "cersetori"... Piloti americani: Extraterestrii ne dezactiveaza rachetele din 1948...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x