Antena Căutare

Pina Leaf, tânără care s-a căsătorit cu patru femei. Era vestită pentru calitățile ei bărbătești

Pina Leaf, o fetiţă născută în 1806, în tribul Gros Ventres, din Montana (SUA), a fost răpită și adoptată de un luptător, care a crescut-o asemenea unui membru al grupului.

Pina Leaf, o fetiţă născută în 1806, în tribul Gros Ventres, din Montana (SUA), a fost răpită și adoptată de un luptător, care a crescut-o asemenea unui membru al grupului.

Tatăl său vitreg îşi pierduse fiii în timpul luptelor sau al bolilor, iar Pina Leaf a fost educată precum un bărbat. A învățat să călărească, să ochiească şi să vâneze mistreţi. Însă a continuat să se îmbrace la fel ca celelalte fete din trib.

După moartea tătălui său, tânăra a devenit liderul colibei. Pina Leaf era una dintre cele mai puternice războinice care putea să-şi apere tribul oricând era nevoie. Femeia a format un grup de luptători cu care ataca în mod repetat tribul Blackfoot şi le furau caii.

Femeia a fost aleasă ,,bacheeitche'' (şeful) tribului. Potrivit unei legende, aceasta ar fi avut patru soţii. Aceasta era atrasă de ele sau de banii pe care mariajul cu ele i-l aduceau. Pina Leaf a fost ucisă de câteva persoane din tribul în care s-a născut.

Sursa: Vintage News

Vine sfârşitul lumii în octombrie 2017? Profeţia care anunţă sfârşitul omenirii!... VIRALUL văzut de peste UN MILION de oameni! Dacă nu tu te bucuri de zăpadă, ele o adoră: Animalele de la Zoo ies "l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x