Antena Căutare

Portret urias al lui Martin Luther King, format numai din cuburi Rubik

Pete Facteau a petrecut 40 de ore pentru a gandi un monumental mozaic al lui Martin Luther King, format in totalitate numai din cuburi Rubik. Opera, denumita “Dream Big”, a fost creata dupa o schita generata de un computer.

Determinatul artist a utilizat 4.242 de cuburi Rubik pentru a construi impresionantul mozaic, care a cantarit la sfarsit aproape o jumatate de tona.

Pete Facteau a asamblat inovativul portret cu ajutorul organizatiei YouCanDoTheRubiksCube, Biserica Congregationala First Park, Fundatia pentru Dezvoltarea Tinerilor si Scoala de Drept Cooley. Apoi, in anul 2010, artistul si-a inscris proiectul in competitia ArtPrize din Michigan, si a iesit printre primii 50 de participanti, din cei 1.700 inscrisi.

"Dream Big" a reprezentat o cotitura in cariera artistica a lui Fecteau, multa lume devenind apoi interesata de el si de munca sa. Desi lucra ca designer in viata de zi cu zi, Fecteau nu a considerat niciodata ca aceste cuburi Rubik ar putea reprezenta pentru el inceputul unei cariere de succes.

2012/03/21//548310-pete_fecteau4.jpg

"A fost un proiect ciudat. De multe ori am vrut sa abandonez, dar a doua zi ma fortam sa continui treaba. Ma simt de parca acest proiect a avut propria personalitate. Nu pot spune ca ma mira atentia pe care o primesc acum, pentru ca atunci cand am vazut prima oara produsul finit, am ramas la fel de uimit ca si ceilalti", a povestit Pete Facteau.

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / Foto: mymodernmet.com

VIDEO! Amuzament pe soselele din SUA: Pompierii isi fac datoria in rochite... VIDEO! Imbratisari calduroase din partea unor pui de leu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x