Antena Căutare

Povestea CUTREMURĂTOARE a femeii care a preferat să moară pe Titanic alături de căţelul ei deşi a fost prima în barca de salvare

Când vorbim despre Titanic şi tragicul accident din aprilie 1912, ne gândim automat la oamenii care au pierit în valurile îngheţate.

Când vorbim despre Titanic şi tragicul accident din aprilie 1912, ne gândim automat la oamenii care au pierit în valurile îngheţate.

Nu realizăm că acei oameni au avut cu ei şi animalele de companie, respectiv 12 câini. Se poate ca numărul lor să fie mult mai mare din cauză că cei care au decedat nu se mai ştie dacă au venit însoţiţi sau nu.


A preferat să moară cu căţelul ei în braţe decât să-l abandoneze pe Titanic

În înregistrările acelor vremuri apare o doamnă de 50 de ani, Ann Elizabeth Isham, care a urcat pe vas alături de căţelul ei un dog german imens. Atunci când Titanicul a înceut sa ia apă, femeia a fost printre primele persoane care a ajuns la o barcă de salvare. Pentru că era fosrte mare căţelul ei, salvamarii nu au lăsat-o să-l ia în barcă. Atunci, femeia şi-a luat căţelul în braţe şi a coborât din barca de salvare. Nu a mai reuşit să se urce în altă barcă şi a fost înghiţită de apele îngheţate ale Atlanticului. O echipă de salvare a găsit-o plutind, câteva zile mai târziu, ţinându-şi căţelul în braţe.


Au fost 12 pe Titanic, dar numai 3 au supravieţuit

Din cei 12 câini confirmaţi pe vas, numai trei au supravieţuit. Toţi erau de talie mică: doi din rasa Pomeranian şi un Pekinez. Norocul lor a fost că au fost băgaţi în pături sau în haine de către stăpânii lor şi aşa au ajuns pe barcile de salvare. Dacă ar fi fost descoperiţi, cu siguranţă nu li s-ar fi permis accesul şi ar fi rămas pe Titanic, scufundându-se o dată cu el.

Numai pasagerii de la calsa I au avut voie să-şi ia câinii pe Titanic. Astfel, există dovezi clare că pe vapor au fost Frou-Frou a lui lady Helen Bishop, Kitty - caţelul milionarului John Jacob Astor, Gamin de Pycombe - pudelul lui sir Robert Daniel şi Chow-Chow, a lui Harry Anderson. William Carter şi familia lui au venit însoţiţi de doi căţei: un terrier şi un cocker spaniol.

Titanicul a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinaţia New York, pe 10 aprilie 1912.

La trei zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg şi s-a scufundat la ora 2:30 în dimineaţa următoare. În urma impactului, vasul s-a scufundat şi şi-au pierdut viaţa 1514 persoane din 2228.

A fost unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Afirmația care SCANDALIZEAZĂ creștinismul înainte de cea mai mare sărbătoare religioasă: „Învierea lui Iisus Hristos est... Imaginile care au impresionat lumea! Ce se întâmplă la nașterea unui pui de girafă Rothschild!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x